Στο χειρουργείο η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ

Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός νοσηλεύεται από χθες η αγαπημένη ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ με κάταγμα στον μηρό, το οποίο χρίζει χειρουργικής επέμβασης. Η 84χρονη Αναστασία Χριστοδούλου, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, μεταφέρθηκε χθες το πρωί στο νοσοκομείο που εφημέρευε και αμέσως εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική, όπου της έγιναν όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις. Οταν βγήκαν τα αποτελέσματα, οι θεράποντες γιατροί διαπίστωσαν ότι η σπουδαία ηθοποιός είχε υποστεί κάταγμα στον μηρό και έκριναν ότι έπρεπε να μπει στο χειρουργείο.

Η Σούλη Σαμπάχ -το όνομά της σημαίνει Ανατολή στα αραβικά- γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 16 Φεβρουαρίου του 1932 και έκανε τα πρώτα καλλιτεχνικά της βήματα ως τραγουδίστρια και ηθοποιός. Σύζυγός της υπήρξε ο μεγάλος ηθοποιός Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1993. Μάλιστα ήταν ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Από το Τζάκι στο σινεμά

Η 82χρονη σήμερα Σαμπάχ, η οποία άρχισε την καριέρα της τραγουδώντας στο κοσμικό κέντρο Τζάκι, έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» το 1955, μαζί με τους αξέχαστους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη, ενώ έχει παίξει σε πολλές γνωστές ελληνικές κωμωδίες, όπως η «Βίλα των οργίων».

Είχε ξεχωρίσει επίσης στο φιλμ «Ο Παπατρέχας», στο οποίο υποδυόταν τη μεγαλύτερη αδερφή του Θανάση Βέγγου.
Η πιο πρόσφατη συμμετοχή της Σαμπάχ σε κινηματογραφική ταινία ήταν το 2009, στην επιτυχία «Σούλα έλα ξανά» με πρωταγωνίστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Εχει παίξει σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις, αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές. «Παππούδες εν δράσει», «Κλείσε τα μάτια», «Κόκκινο δωμάτιο», «Ηρθε κι έδεσε» είναι μερικές από τις παραγωγές στις οποίες έβαλε την ιδιαίτερη υπογραφή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα