Στις 13 Νοεμβρίου θα βρέξει σκουπίδια!

Οι αστρονόμοι το ονομάζουν WT1190F και ενώ μέχρι τώρα κινούνταν σε τροχιά γύρω από τη Γη, στις 13 Νοεμβρίου πρόκειται να εισέλθει στην ατμόσφαιρα και να καταπέσει κάπου στον Ινδικό Ωκεανό. Τα διαστημικά σκουπίδια, όπως χαριτολογώντας τα χαρακτηρίζουν αρκετοί και, WT1190F όπως είναι η κωδική ονομασία, είναι σύμφωνα με τους παρατηρητές ένα μάλλον κοίλο αντικείμενο με μήκος από ένα έως δύο μέτρα, αλλά πέρα από αυτό, κανείς δεν έχει ιδέα τι μπορεί να είναι. Το WT1190F θα πέσει στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού και πιο συγκεκριμένα, 65 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της Σρι Λάνκα και οι αστρονόμοι βρίσκονται υπ' ατμόν.

Το πιθανότερο είναι ότι το αντικείμενο θα διαλυθεί εντελώς λίγο μετά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα στις 08.20 ώρα Ελλάδας. Για τους αστρονόμους είναι μια σπάνια ευκαιρία για να μελετήσουν το πώς τα αντικείμενα αλληλεπιδρούν κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρά μας.

Το σχετικά μεγάλο αυτό σκουπίδι δεν αποκλείεται να προέρχεται από πρόσφατη αποστολή στη Σελήνη, μπορεί όμως να χρονολογείται ακόμα και στην εποχή των αποστολών Apollo.

Ο αστροφυσικός του Χάρβαρντ Jonathan McDowell που είναι στην ομάδα παρατήρησης δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του και το αποκαλεί ένα μεγάλο μυστήριο από το παρελθόν που επιστρέφει στη Γη.

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα