ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ


1/2 κιλού ραβιόλια
με τυρί και σπανάκι
Για τη σάλτσα
1 κουταλιά βούτυρο
4 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε τα ραβιόλια 5' σε μπόλικο αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι. Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το μπέικον, να γίνει κριτσανιστό. Διαλύστε τον πελτέ σε 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος, ρίξτε τον μαζί με την υπόλοιπη κρέμα στην κατσαρόλα με το μπέικον και αφήστε επάνω στη φωτιά ώσπου να αρχίσει να βράζει. Ρίξτε και ανακατέψτε τη μισή παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, αν χρειάζεται. Ανακατέψτε ώσπου να λιώσει η παρμεζάνα. Μεταφέρετε τα ραβιόλια με τρυπητή κουτάλα σε ζεστά πιάτα και περιχύστε τα με μπόλικη σάλτσα. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετέ τα αμέσως.

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα