ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλες μελιτζάνες
2 κουταλιές βούτυρο και 2 ελαιόλαδο ή 4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 κούπας γάλα
1/2 κούπας αλεύρι
4 κουταλιές ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
6 κροκάδια από μεγάλα αυγά
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
7 ασπράδια από μεγάλα αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήστε τις μελιτζάνες, καλυμμένες με αλουμινόχαρτο στο γκριλ, στα κάρβουνα ή σε μαντεμένιο τηγάνι, για να γίνουν καπνιστές. Αφού μαλακώσουν, αφαιρέστε αμέσως το αλουμινόχαρτο, βάλτε τες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και καθαρίστε τες όσο είναι ακόμη ζεστές. Βάλτε τη σάρκα σε τρυπητό κι αφήστε να στραγγίσει. Λιώστε τες μ΄ ένα πιρούνι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο με το λάδι. Σοτάρετε σ΄ αυτό το αλεύρι. Ρίξτε μεμιάς το γάλα κι ανακατέψτε ώσπου να πήξει και να γίνει μια πηκτή μπεσαμέλ. Ρίξτε κι ανακατέψτε το σκόρδο. Κατεβάστε από τη φωτιά κι ανακατέψτε πρώτα το ταχίνι, μετά τον πουρέ μελιτζάνας και το χυμό λεμονιού και τελευταία τα κροκάδια. Ως αυτό το στάδιο μπορείτε να ετοιμάσετε το μίγμα από την προηγούμενη ημέρα και να το φυλάξετε στο ψυγείο.

Χτυπήστε τα ασπράδια με 1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού σε μαρέγκα σφιχτή. Ανακατέψτε απαλά το προηγούμενο μίγμα με τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα ασπράδια. Αδειάστε το μίγμα σε ένα σκεύος σουφλέ καλά βουτυρωμένο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, 45΄, στο κάτω ράφι του φούρνου.  

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα