ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ

Ιμάμ-μπαϊλντί
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μελιτζάνες
• 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 3 φλυτζάνια λάδι
• 1 κονσέρβα ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 3 φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
• 4 φρέκα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλλες
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• λίγο κεφαλοτύρι
• αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σκίζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε
Τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα
Τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε στο μισό λάδι
Αφού τηγανιστούν όλες στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
Προσθέτετε το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνουν με το λάδι τους
Αλατοπιπερώνετε
Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με την σάλτσα
-Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι
Βάζετε τις ροδέλλες από τα ντοματάκια πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πασπαλίζετε με τυρί.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα