ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ, ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. τόνο κονσέρβας
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
20 σταγόνες tabasco sauce
3 σφιχτά βρασμένα αυγά, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλώρινας, ψητή, ψιλοκομμένη
1/2 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο και στραγγισμένο αγγουράκι
Πίκλες
1 κούπα μαγιονέζα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίστε τον τόνο και κόψτε τον σε κομματάκια. Ανακατέψτε τον με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη μαγιονέζα που θα τη βάλετε τελευταία και θα την ανακατέψετε απαλά, να πάει παντού. Αν το μείγμα σάς φανεί πολύ σφιχτό, προσθέστε ακόμη λίγη μαγιονέζα. Φορμάρετε την τονοσαλάτα σε σχήμα ψαριού και στολίστε τη σχηματίζοντας το στόμα του ψαριού με λίγη κόκκινη πιπεριά. Για μάτι, βάλτε του ένα φετάκι ελιάς και σχεδιάστε τα λέπια του με φετούλες αγγουράκι πίκλες και κόκκινης πιπεριάς. Τέλος, κόψτε τη μύτη μιας κόκκινης πιπεριάς από βάζο και ψαλιδίστε τη προκειμένου να σχηματίσετε την ουρά του ψαριού.

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

chef

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Σαλάτες

Διαβάστε ακόμα