Κοτόπιτα: Εύκολη συνταγή

Κοτόπιτα σε ρολό: Εύκολη συνταγή

Υλικά για ένα ταψί 25Χ36

5 φύλλα ζύμης (φύλλο παραδοσιακό για πίτες)

½  φλ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι ή στήθος  βρασμένο

2 καρότα τριμμένα

1 φλ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένο

½ φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο

4 κ.σ ελαιόλαδο

4κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε

200 γρ.  γιαούρτι στραγγιστό

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι, σουσάμι

 

Διαδικασία

 

Βράζουμε το κοτόπουλο σε 8 φλ. νερό. Προσθέτουμε 1 φύλλο δάφνης και λίγο πιπέρι. Όταν βράσει  στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις πάρει  χρώμα το μίγμα προσθέτουμε 2 φγ. Από το ζωμό κοτόπουλου ζεστο. Ανακατεύουμε  καλά και αφήνουμε να πήξει το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το γιαούρτι , το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα καροτα, το κοτόπουλο, την κρέμα , το δυόσμο , το τυρί. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Απλώνουμε ένα ένα  τα φύλλα ζύμης , τα λαδώνουμε και στο κάτω μέρος του φύλλου βάζουμε μια σειρά από το μίγμα.τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα. Περιχύνουμε με 2 φλ. από το ζωμό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

δείτε περισσότερες συνταγές

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα