ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ
• 7 κούπες αλεύρι

1 κούπα μαλακό βούτυρο

• 3 κούπες ζάχαρη
• 4 αυγά
• 1 κούπα γάλα
• 1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
• 1 βανίλια
• 1/2 κουταλιά αλάτι
• 2 κουταλιές αμμωνία
• 1-2 κροκκάδια αραιωμένα με λίγο νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε προσθέτοντας λίγη-λίγη τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε ανακατεύοντας την αμμωνία και το αλάτι και τέλος τον χυμό.
Ρίχνουμε στο μίγμα που έχουμε στο μίξερ, εναλλάξ, λίγο-λίγο από το μίγμα με το αλεύρι και λίγο-λίγο από το μίγμα με το γάλα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
Με τη ζύμη που φτιάξαμε, πλάθουμε κορδονάκια και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε .
Τα τοποθετούμε στο ταψί, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει.
Τα αλείφουμε από πάνω με το κροκκάδι, για να ροδίσουν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20'.

Καλή επιτυχία

 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

chef

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πασχαλινές Συνταγές

Διαβάστε ακόμα