ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ

Καλτσούνια - μυζηθρόπιτες

ΥΛΙΚΑ
Για τη Γέμιση:
•  1 κιλό και 200 γραμ. μυζήθρα (1 κεφάλι)
•  λίγο δυόσμος
•  λίγη ζάχαρη
•  1 1/2 αυγό
Για τη Ζύμη:
•  1 κιλό αλεύρι
•  1/4 κούπα λάδι
•  1/4 κούπα τσικουδιά
•  1 1/2 κούπα νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ανακατεύουμε καλά την γέμιση με ένα πηρούνι. Ζυμώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη ώστε να έχει μεγάλο μήκος και μικρό πλάτος. Απλώνουμε από μία κουταλιά της γέμισης σε ίσα διαστήματα κατά μήκος της ζύμης. Κατόπιν διπλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε τη γέμιση και κόβουμε με ένα ποτήρι σε σχήμα μισοφέγγαρου τα πιτάκια. Στα τελειώματα πατάμε τη ζύμη με ένα πηρούνι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μπορούμε, αν θέλουμε, να τα πασπαλίσουμε με κανέλα και μέλι, ή μόνο μέλι, και χοντρή ζάχαρη.

 

Καλή επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα