ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

31 Μαρτίου 2007 | 00:0019200 α- α+

Καλτσούνια Κρήτης

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

•  1 κιλό αλεύρι
•  1 1/2 κούπα βούτυρο
•  1 κούπα ζάχαρη
•  1 κούπα γάλα
•  2 κουταλιές αμμωνία
•  4 κροκκάδια

Για τη γέμιση

•  2 κιλά μυζήθρα
•  3 κούπες ζάχαρη
•  1 ασπράδι αυγού ή 1 κουταλιά κορν φλάουρ και 2 κουταλιές ανθόνερο

Για το άλειμμα
•  1 κροκκάδι
•  κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τα κροκκάδια, την αμμωνία και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη που φτιάξαμε. Βάζουμε μέσα σ' ένα μπολ τη μυζήθρα, τη ζάχαρη και το ασπράδι, αφού πρώτα το χτυπήσουμε και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια με τη ρόδα της πίτσας. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κύκλου, γέμιση. Με τα δάχτυλα, σηκώνουμε γύρω-γύρω τη ζύμη και το φύλλο σαν δισκάκι. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο κροκκάδι και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 50' περίπου.

Καλή επιτυχία

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.


chef

Ροή Ειδήσεων