ΑΡΝΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΑΡΝΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

• 8 αρνίσια μπριζολάκια
• 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο Σφολιάτα
• 25 γρ. Βούτυρο
• 1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
• 50 γρ. Βρασμένη και λιωμένη Πατάτα
• 25 γρ. φρέσκο τριμμένο Ψωμί
• 2 Αυγά
• 1 κουτ. Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την πατάτα, τα τρίμματα και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε το ένα από τα αυγά και ανακατεύετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα μπριζολάκια, να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνετε να κρυώσουν. Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και χωρίζετε σε 8 τετράγωνα κομμάτια. Βάζετε στο κέντρο του κάθε κομματιού ζύμης από 1 μπριζολάκι, αφήνοντας το κόκαλο έξω από τη ζύμη. Πιέζετε επάνω στο κάθε μπριζολάκι τη γέμιση. Αλείφετε με νερό τις άκρες της ζύμης και διπλώνετε επάνω από τη γέμιση. Πιέζετε να κλείσει καλά η ζύμη.
Χτυπάτε το άλλο αυγό και αλείφετε τη ζύμη με πινέλο. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι κα ψήνετε για 10-15 λεπτά. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνετε για 15-30 λεπτά ακόμα, να ροδίσει καλά η ζύμη.
Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε με πατάτες και βρασμένα λαχανικά. 

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα