ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

 Τσουρέκια Σμυρναίικα

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 250 γρ. μαλακό Βούτυρο
• 400 γρ. Ζάχαρη
• 4 κουτ. χλιαρό Γάλα
• 4 Αυγό(ά)
• 50 γρ. (3-4 κουταλιές) σε φλούδες Αμύγδαλα
• 2 κουτ. γλ.  Μπέικιν Πάουντερ
• 1/2 κουτ. γλ. Αλάτι
• 2 κουτ. Ξύσμα λεμονιού
• κόκκινα Αυγό(ά)


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Χτυπάτε το βούτυρο με σύρμα, να ασπρίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους από τα αυγά. Χτυπάτε να ασπρίσουν και να γίνει αφράτος χυλός. Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε.
Σε φαρδύ μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα. Ανακατεύετε και προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο. Ζυμώνετε να γίνει μαλακή ζύμη. Πλάθετε σε τσουρέκια μικρά και τα αλείφετε με τα ασπράδια από τα αυγά. Βάζετε επάνω κόκκινα αυγά. Πασπαλίζετε με τις φλούδες από τα αμύγδαλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα κόψετε.

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα