ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ- ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΤΟΜΙΚΑ

28 Μαρτίου 2007 | 00:008983 α- α+


Τσουρεκάκια - Πασχαλινές συνταγές

Υλικά
1 1/2 κιλού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλού βούτυρο λιωμένο
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φακελάκι αμμωνία
1/4 κιλού χλιαρό γάλα
5 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
ξύσμα ενός λεμονιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3 φακελάκια βανίλια
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
 
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Διαλύετε την αμμωνία στο γάλα και το ρίχνετε στη λεκάνη στο μείγμα του βουτύρου.
Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Ρίχνετε τους κρόκους στη λεκάνη και συνεχίζετε το χτύπημα. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνετε στη λεκάνη μαζί με το κονιάκ.
Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Τα ανακατεύετε όλα πολύ καλά μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη (αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα).
Πλάθετε μικρά τσουρεκάκια σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180C) για 15 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

chef

Ροή Ειδήσεων