ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κούπες νερό

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 700 γρ. μύδια κατεψυγμένα με ή χωρίς κέλυφος

  • 500 γρ. γαρίδες

  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα

  • 3 κουταλιές κονιάκ

  • 1/3 κούπας λάδι

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 1 κουταλιά λάδι

  • 1/4 σαφράν

  • αλάτι - πιπέρι
  •  

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 κούπες νερό με μια σκελίδα σκόρδο και μια κουταλιά λάδι και τ’ αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια, τα αφήνουμε να βράσουν για 4΄-5΄, τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το ζωμό. Αν έχουν κέλυφος, τα καθαρίζουμε και κρατάμε στην άκρη λίγα με κέλυφος, για ντεκόρ. Μπορούμε αν θέλουμε, στο νερό που βράζουμε τα μύδια, να ρίξουμε και τα τσόφλια από τις καθαρισμένες γαρίδες ή άλλα θαλασσινά, για περισσότερη γεύση. Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το μισό από 1/3 της κούπας λάδι και σοτάρουμε μ’ αυτό, το ρύζι. Με το υπόλοιπο μισό λάδι σοτάρουμε ελαφρά σε άλλο σκεύος τις γαρίδες και τις σβήνουμε με το κονιάκ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σοταρισμένο ρύζι, λίγο-λίγο το ζωμό από τα μύδια, μέχρι να τον απορροφήσει όλο. Προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά και το σαφράν, τα ανακατεύουμε για λίγο και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα κι αν έχουμε κρατήσει μύδια με κέλυφος, τα στολίζουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

     << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

    .

     

     

     

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα