ΜΟΣΧΑΡΙ ΡΟΛΟ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΡΟΛΟ

ΥΛΙΚΟ

*1 1/2 κιλού σπάλα μοσχαρίσια
*1 1/2 κούπας ζωμό κρέατος
*1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
*1 κουταλιά κορν φλάουρ, διαλυμένο σε
*1 κουταλιά μπράντι
*2 κουταλιές πορτό
*2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν

Για τη γέμιση
*1/4 κούπας βούτυρο
*3 λωρίδες μπέικον, σε κομματάκια
*1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
*1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
*2 κουταλιές Horseradish sauce
*2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
*1 αυγό
*1 κούπα τριμμένη ψίχα ψωμιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει τα κόκαλα και να ετοιμάσει τη σπάλα για τύλιγμα. Ετοιμάστε τη γέμιση. Λιώστε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε σε αυτό το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφού κρυώσει, ρίξτε και ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλείψτε με το μείγμα τη σπάλα και τυλίξτε τη σε ρολό. Δέστε το ρολό με σπάγγο και βάλτε το σε πυράντοχο σκεύος που να το χωράει. Ψήστε το 20΄ ακάλυπτο σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς Κελσίου, καλύψτε το ρολό με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα και 30΄ ή έως ότου μαλακώσει το κρέας. Θα ψηθεί με τα δικά του υγρά. Προσέξτε, όμως, αν μείνει χωρίς ζουμί, να προσθέσετε λίγο νερό. Μεταφέρετε το κρέας σε πιατέλα και αδειάστε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υγρά που έμειναν στο σκεύος. Ρίξτε το ζωμό κρέατος και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Κόψτε το ρολό σε φέτες και σερβίρετέ τες συνοδεύοντάς τες με τη σάλτσα.
 

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>


 

chef

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κρεατικά

Διαβάστε ακόμα