ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

17 Απριλίου 2007 | 00:005305 α- α+

Γλυκόξινο χοιρινό


ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. χοιρινό κομμένο σε κύβους
200γρ. ρίζες μπαμπού
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
2 φρέσκα κρεμμύδια
2 κ.γ αλάτι
3 κ.σ μπράντυ
2 αυγά
2 κ.σ cornflour
λαδι για τηγανισμα
6 κ.σ αλεύρι

Για τη σάλτσα:
6 κ.σ ξύδι
6 κ.σ σούπας ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
2 κ.σ τοματοπελτέ
2 κσ σάλτσα σόγια
2 κ.σ cornflour
2 κ.γ σησαμέλαιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κύβους το χοιρινό, τις πιπεριές, τα μπαμπου και το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε το χοιρινό με το αλάτι και το brandy και μαρινάρουμε για 20'. Προσθέτουμε τα αβγά, τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει, το cornflour και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατέυουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
Ζεσταίνουμε το λάδι, καλύπτουμε καλά το κάθε κομμάτι κρέατος με το αλεύρι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε μέσα στο λάδι το κρέας για 2 επιπλέον λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας και ξαναζεσταίνουμε το λάδι όπου τώρα τηγανίζουμε για 2 λεπτά τις ρίζες μπαμπού.
Κατόπιν αφοαιρούμε το λάδι απο το τηγάνι αφήνοντας μόνο 2 κουταλιές της σούπας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, στη συνέχεια τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πηξει η σάλτσα. Στο τέλος βαζουμε και το κρέας και το μπαμπού.

Καλή επιτυχία!

chef

Ροή Ειδήσεων