ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ


  • 6 αυγά

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • 2 κουταλάκια κανέλα

  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο

  • 1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα


  • για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 2 κούπες νερό

  • 1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

  • 3 κουταλιές κονιάκ

  • λίγη ζάχαρη άχνη
  •  

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού, 15' περίπου. Στο μεταξύ, ανακατέψτε τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά. Ρίξτε το μίγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι. ΄Υστερα, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά τα καρύδια, ρίχνοντάς τα κι αυτά σε δόσεις και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά. Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 25 εκ. βουτυρωμένο πολύ καλά. Ψήστε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30'-35'. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας 5' όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κονιάκ. Αφήστε το να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ. Περιχύστε την καρυδόπιτα με το σιρόπι, μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Μην το ρίξετε όλο μεμιάς, γιατί η καρυδόπιτα θα καθήσει. Αφήστε τη να σταθεί, ώσπου να κρυώσει εντελώς κι αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα. Βάλτε ένα χαρτί με διάφορα σχέδια στην επιφάνεια και κοσκινίστε επάνω σ' αυτό την άχνη. Τραβήξτε το με προσοχή. Τα σχέδια θ' αποτυπωθούν επάνω στην καρυδόπιτα

    Καλή επιτυχία .


    << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

     

     

     

     

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα