Μηλόπιτα: Διάσημες συνταγές και μία ιστορία

Τα μήλα έχουν την τιμητική τους πλέον. Και μία μηλόπιτα εύκολη και γρήγορη, ότι πρέπει για να συνοδέψει έναν καφέ ή ένα τσάι. Ακολουθούν συνταγές αλλά και μία ιστορία για μία "διάσημη" μηλόπιτα!

Μια συνταγή μηλόπιτας της γιαγιάς της έσωσε το σπίτι Αμερικανίδας από κατάσχεση. Η Αντζελα Λόγκαν βρισκόταν σε δραματική κατάσταση καθώς ήταν άνεργη και δεν μπορούσε να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού της που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ. Η 56χρονη, που μεγάλωσε μόνη της τα τρία της παιδιά, έλαβε τελεσίγραφο τον Ιούλιο από την τράπεζα: ή πληρώνεις εντός δέκα ημερών 3.500 δολάρια ή χάνεις το σπίτι σου.

Οταν είδε ότι βρισκόταν ένα βήμα από το να χάσει το σπίτι, θυμήθηκε τη μηλόπιτα που της είχε μάθει η γιαγιά της. Αποφάσισε τότε να φτιάξει εκατό μηλόπιτες, να τις πουλήσει προς σαράντα δολάρια τη μία και έτσι να πληρώσει τα 3.500 δολάρια. Και επειδή ο χρόνος έτρεχε, άρχισε να δουλεύει με εξαντλητικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις μηλόπιτές της σε φίλους, ενορίτες της εκκλησίας και γείτονες. Ολοι βρήκαν την ιδέα της καταπληκτική, την υποστήριξαν και έτσι μέσα σε δέκα μέρες πούλησε τις μηλόπιτες και πλήρωσε την τράπεζα. Η τύχη της Αντζελα όμως δεν τελείωσε εκεί. Τοπική εφημερίδα δημοσίευσε την ιστορία της και έτσι μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε να κερδίσει 20.000 δολάρια από τις μηλόπιτες. Ακόμη και όταν η αστυνομία της απαγόρευσε να μετατρέψει σε φούρνο το σπίτι της, βρέθηκε και πάλι λύση.

Το ξενοδοχείο Χίλτον της περιοχής πρόσφερε στην ικανή Λόγκαν την κουζίνα του για να συνεχίσει την πετυχημένη επιχείρησή της!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ ΕΥΚΟΛΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα