Σταδιακή βελτίωση του καιρού και άνοδο της θερμοκρασίας

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες γρήγορα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε σήμερα. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο.

Άνοδο της θερμοκρασίας και καλύτερες καιρικές συνθήκες περιμένουμε από την Πέμπτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς με σταδιακή ενίσχυση από το μεσημέρι σε μέτριους έως ισχυρούς.

Πιο αναλυτικά:

Αυξημένες νεφώσεις θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς στο Σαρωνικό και μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι υα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως και 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου,την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα στο Ιόνιο οι βροχές θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο,
θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα,
αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, στα δυτικά περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Λίγα χιόνια αναμένονται στα βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θεμροκρας΄πια θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα