Γυναίκα μοιράζεται το μυστικό για πεντακάθαρες εστίες στο φούρνο με 2 φυσικά υλικά

Γυναίκα μοιράζεται το μυστικό για πεντακάθαρες εστίες στο φούρνο με 2 φυσικά υλικά

Αναζητάτε έναν οικολογικό τρόπο να καθαρίσετε τις εστίες του φούρνου σας; Πολλά παραδοσιακά προϊόντα οικιακού καθαρισμού περιέχουν δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες. Ευτυχώς υπάρχει ένας φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε τις εστίες του φούρνου σας χρησιμοποιώντας 2 απλά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Η Yagmur (@yagmuronerr) μέσα από τον λογαριασμό της στο TikTok μοιράστηκε ένα απίστευτο μυστικό καθαρισμού που ίσως δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα. Η Yagmur χρησιμοποιεί λεμόνια για να καθαρίσει αποτελεσματικά τις εστίες του φούρνου. Πρόκειται για μια οικονομική και ταυτόχρονα φιλική προς το περιβάλλον λύση.

Το μυστικό της Yagmur είναι απλό

Χρησιμοποιήστε απλά ένα λεμόνι για να απαλλαγείτε από τους επίμονες λεκέδες και το λίπος στην εστία του φούρνου σας. Αυτό το φυσικό καθαριστικό υπόσχεται εκπληκτικά αποτελέσματα χωρίς να καταφύγετε σε δραστικά χημικά προϊόντα. Επιπλέον, το λεμόνι αφήνει ένα ευχάριστο άρωμα στην κουζίνα σας.

Πώς να καθαρίσετε την ηλεκτρική κουζίνα με λεμόνι και μαγειρική σόδα

Στο βίντεο που μοιράστηκε, η Yagmur ακολουθεί τα εξής βήματα για να καθαρίσει το φούρνο:

  • Πασπαλίζει ένα κομμένο λεμόνι με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.
  • Στη συνέχεια, το γυρίζει ανάποδα και το χρησιμοποιεί σαν σφουγγάρι για να τρίψει την εστία της κουζίνας.
  • Μετά από ένα πέρασμα, πασπαλίζει λίγη ακόμα μαγειρική σόδα στην εστία, στύβει λίγο χυμό λεμονιού από πάνω και γυαλίζει την επιφάνεια μέχρι να φύγει όλη η βρωμιά.
  • Σκουπίζει τα υπολείμματα με μια πετσέτα, αποκαλύπτοντας μια πεντακάθαρη εστία.

 Γιατί να αποφύγετε τα τοξικά προϊόντα καθαρισμού

Τα παραδοσιακά καθαριστικά σπιτιού μπορεί να περιέχουν δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες. Σύμφωνα με μελέτες, ο μέσος όρος έκθεσης σε αυτά τα χημικά φτάνει σχεδόν τα 10 κιλά το χρόνο! Επιπλέον, όταν περνούν από τις αποχετεύσεις, καταλήγουν στους υδάτινους πόρους μας, δημιουργώντας κινδύνους για τα θαλάσσια είδη.

Ακόμα, τα περισσότερα καθαριστικά πωλούνται σε πλαστικά δοχεία, συμβάλλοντας στους 40 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Our World in Data, 1 έως 2 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς μας ετησίως. Όταν τα πλαστικά απόβλητα δεν ανακυκλώνονται, δεν καίγονται ή δεν αποθηκεύονται σε ασφαλείς χώρους υγειονομικής ταφής, μετατρέπονται σε περιβαλλοντικούς ρύπους.

Ευτυχώς, υπάρχουν φθηνές και οικολογικές εναλλακτικές λύσεις. Πολλές από αυτές βρίσκονται ήδη στην κουζίνα μας. Αυτές οι φυσικές επιλογές μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα, να μειώσουν τη χρήση πλαστικού και να είναι εξίσου αποτελεσματικές, συχνά και πιο ασφαλείς, από τα χημικά καθαριστικά.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης του TikTok καθάρισε τα τηγάνια του με λεμόνι και αλάτι, ενώ ένας άλλος χρησιμοποίησε μόνο βραστό νερό για να αφαιρέσει έναν λεκέ. Οι επιλογές και οι ευκαιρίες για να γίνουμε πιο δημιουργικοί στον τρόπο που καθαρίζουμε το σπίτι μας είναι ατελείωτες.

Στο TikTok, οι χρήστες επευφημούν αυτές τις οικολογικές μεθόδους καθαρισμού, κάνουν ερωτήσεις και μοιράζονται τις δικές τους ιδέες. Ένας χρήστης στο βίντεο της Yagmur έγραψε χαρακτηριστικά: «Με έσωσες».

@yagmuronerr chef’s kiss kitchen electric stove cleaning hack: just half lemon + baking soda  #cleaninghack #cleaninghacks #cleaninghacksforyou #cleaninghacksthatwork #cleaningasmr #cleaningtiktok #cleaningmotivation #cleaningtips #cleaningszn #cleaningasmr #cleaningsznbaby #cleantok #cleantok101 #kitchenstove #kitchenstovechallange #electricstove #electricstovecleaning #electricstoveclean #cleanwithme #cleanwithmemotivation #torontocontentcreator #torontocontentcreators #torontocontentcreator2023 #cleaninghacksandtips #tiktokviralcleaningcleaningservices ♬ Ultimate life hacks - The Life Bath

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα