Το trend από την Ιαπωνία για την εφαρμογή του ρουζ που έχει γίνει viral

Το trend από την Ιαπωνία για την εφαρμογή του ρουζ που έχει γίνει viral

Αν σας αρέσει να ανακαλύπτετε νέες τεχνικές μακιγιάζ, σίγουρα το TikTok θα αποτελεί μία από τις βασικές πηγές έμπνευσής σας. Στη δημοφιλή πλατφόρμα, λοιπόν, έχει γίνει viral μια νέα τεχνική εφαρμογής ρουζ που έρχεται από την Ιαπωνία και είναι κοινώς γνωστή ως Igari.

Αν θέλετε, λοιπόν, να εφαρμόσετε ρουζ που θα σμιλεύσει τα μάγουλά σας και θα τα κάνει να λάμπουν με φυσική ζεστασιά, πρέπει να δοκιμάσετε την ιαπωνική τάση εφαρμογής ρουζ, γνωστή ως ρουζ «Igari». Ενώ το παραδοσιακό μακιγιάζ περιορίζει το ρουζ στα μήλα των μάγουλών σας, αυτή η εφαρμογή πάει σε όλα τα σημεία προσώπου και πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Byrdie, στα μάτια, τη μύτη και τα αυτιά σας.

Από πού προέρχεται η τάση για την εφαρμογή του ρουζ Igari;
 
Αυτή η εφαρμογή ρουζ πήρε το όνομά της από την γιαπωνέζα διάσημη makeup artist Igari Shinobu. Στη δεκαετία του 2000, οι τάσεις του μακιγιάζ στην Ιαπωνία έδιναν έμφαση στα ζωηρά, τολμηρά μάτια. Ωστόσο, το Ipsy γράφει ότι η Shinobu ήταν η πρώτη που έκανε δημοφιλές το διακριτικό μακιγιάζ προσώπου και ματιών, ενώ έκανε το ρουζ να είναι το κύριο σημείο εστίασης. Θα ακούσετε, επίσης, το ρουζ Igari να αναφέρεται ως «hangover makeup» ή «μεθυσμένο μακιγιάζ». Αυτό αναφέρεται στα ρουμπινένια μάγουλα που αποκτούν πολλοί άνθρωποι μετά από ένα ποτό.

Αυτό το αναψοκοκκινισμένο, ντροπαλό βλέμμα έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία του μακιγιάζ της Ιαπωνίας, εξηγεί το thelist.com. «Το παραδοσιακό μακιγιάζ της γκέισας που κρατάει αιώνες, διαθέτει κόκκινα και ροζ χρώματα γύρω από την περιοχή των ματιών, δήλωσε στο Byrdie η ιδρύτρια της μάρκας ομορφιάς Kimiko, Kimiko Vincent. «Βασίζεται επίσης στο σύγχρονο “kawaii” look των κοριτσιών anime που διαθέτει έντονα ροζ οβάλ στα μάγουλα, κάτω από τα μάτια».

Πώς να εφαρμόσετε το ρουζ Igari
 
Για να πετύχετε το ρουζ Igari, θα πρέπει να ξεκινήσετε εφαρμόζοντας ένα ελαφρύ στρώμα μέικ απ, επιδιώκοντας μια φυσική εμφάνιση. Στη συνέχεια, μόλις έχετε ένα ομοιόμορφο φινίρισμα, αρχίστε να εφαρμόζετε το ρουζ. Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα ρουζ σε μορφή πούδρας, κρέμας ή υγρού. Η καλλιτέχνης μακιγιάζ Aya Tariq συνέστησε το κρεμώδες στο Ipsy. Σύμφωνα με την Tariq, θα θέλετε να το κάνετε να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα πραγματικό ρουζ. Η κρέμα είναι πιθανό να φαίνεται σαν το δέρμα σας να έχει πραγματικά ζεσταθεί και να έχει αυξήσει τη ροή του αίματός του.

Και για το τελευταίο βήμα, η makeup artist Hannah Martin ανέφερε στο Byrdie ότι μπορείτε να ταμπονάρετε τους λοβούς των αυτιών σας με το ίδιο ρουζ που χρησιμοποίησατε στα μάγουλά σας. Αυτή η τελευταία πινελιά θα σας χαρίσει τη ζεστασιά στο προσώπου σας, για την οποία φημίζεται η τάση του ρουζ Igari

@hello.remi igari makup tutorial!! #igari #japanesemakeup #makeup  Vaundy

@sweetbny i will never understand why it bothers so many people #cute #pink #igarimakeup 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα