Ινδία: Αρουραίοι κατηγορούνται ότι έφαγαν πεντακόσια κιλά κάνναβη

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αρουραίοι στη βόρεια Ινδία φαίνεται να έφαγαν πολλά κιλά κάνναβης, η οποία είχε κατασχεθεί από εμπόρους ναρκωτικών και την οποία φυλούσαν οι αστυνομικές αρχές.

«Οι αρουραίοι είναι μικρά ζώα και δεν φοβούνται την αστυνομία», σημείωσε δικαστήριο στην πόλη Mathura, Uttar Pradesh, αφού άκουσε ότι η τοπική αστυνομία δεν μπόρεσε να παράσχει σχεδόν 200 κιλά κατασχεθείσας κάνναβης που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε πρόσφατη υπόθεση.

Τα δικαστικά έγγραφα ανέφεραν ότι η αστυνομία είχε κληθεί να παράσχει 386 κιλά κάνναβης, αλλά η εισαγγελία επισήμανε στο δικαστήριο ότι περισσότερα από 700 κιλά μαριχουάνας που ήταν αποθηκευμένα σε διάφορους σταθμούς σε όλη τη Μαθούρα θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την… εισβολή των αρουραίων.

Και αυτή δεν ήταν -υποτίθεται- η πρώτη φορά που οι αρουραίοι χτύπησαν. Ο δικαστής που εκδικάζει την υπόθεση ανέφερε ότι η αστυνομία της Mathura κατηγορεί τα τρωκτικά για την καταστροφή συνολικά περισσότερων από 500 κιλών κάνναβης που είχαν κατασχεθεί σε διάφορες υποθέσεις και είχαν αποθηκευτεί στο αστυνομικό τμήμα Shergarh και Highway της πόλης.

Το δικαστήριο έθεσε στη συνέχεια κατευθυντήριες γραμμές για την αστυνομία προκειμένου να δημοπρατήσει ή να διαθέσει την κάνναβη. «Υπάρχει απειλή από αρουραίους σχεδόν σε όλα τα αστυνομικά τμήματα. Ως εκ τούτου, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη διαφύλαξη της κάνναβης που έχει κατασχεθεί», ανέφερε το δικαστικό έγγραφο.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες σχετικά με την ακριβή αλληλουχία των γεγονότων που ακολούθησαν την υποτιθέμενη κατανάλωση της κάνναβης από τους αρουραίους φαίνονται λίγο θολές.

Μιλώντας μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο, ο επιθεωρητής της αστυνομίας της πόλης Mathura, Martand Prakash Singh, δήλωσε στο CNN ότι η κάνναβη «καταστράφηκε από τις βροχές και τις πλημμύρες» και όχι από αρουραίους.

«Δεν υπήρχε καμία αναφορά σε αρουραίους στην (έκθεση που υποβλήθηκε στο δικαστήριο) ... η αστυνομία ανέφερε μόνο ότι η κατασχεθείσα κάνναβη καταστράφηκε από τις βροχές και τις πλημμύρες», είπε.

πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα