Viral νεαρός Ινδός με υπερτρίχωση: Τα παιδιά φοβόντουσαν ότι θα τα δαγκώσω σαν ζώο

Viral νεαρός Ινδός με υπερτρίχωση: Τα παιδιά φοβόντουσαν ότι θα τα δαγκώσω σαν ζώο

Viral έχει γίνει ένας 17χρονος από την Ινδία που πάσχει από το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου». Ο νεαρός που κατάγεται από το μικρό χωριό Nandleta στο Madhya Pradesh της Ινδίας πάσχει από μια σπάνια πάθηση που τον κάνει να βγάζει περισσότερες τρίχες από τον μέσο άνθρωπο. Η πάθηση που είναι γνωστή ως υπερτρίχωση έχει βρεθεί σε περίπου 50 άτομα από την εποχή του Μεσαίωνα.

Από την ηλικία των 6 ετών, ολόκληρο το σώμα του Lalit Patida καλύπτεται από τρίχες. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, δέχεται bullying σε όλη του τη ζωή λόγω της σπάνιας πάθησής του. Πολλά παιδιά στο σχολείο του, τον αποκαλούσαν «παιδί-μαϊμού» και έλεγαν ότι φοβούνται ότι θα τους δαγκώσει. Πάρα το bullying που δέχεται, ο Lalit Patidar έχει ορκιστεί «να είναι πάντα χαρούμενος και να κρατά τους άλλους ευτυχισμένους». Μιλώντας στην dailymail, αποκάλυψε ότι κοιτάει πάντα την θετική πλευρά της ζωής και ότι ονειρεύεται να γίνει ένας επιτυχημένος YouΤuber.

Παρά την σπάνια ασθένειά του, ο Lalit ζει μια φυσιολογική ζωή. Πηγαίνει στο σχολείο, βοηθά στη φάρμα της οικογένειάς του, έχει αρχίσει να κάνει blog και “γυρίζει” βίντεο που τα ανεβάζει στο YouTube.

«Προέρχομαι από μια κανονική οικογένεια, ο πατέρας μου είναι αγρότης και αυτή τη στιγμή είμαι τελειόφοιτος στο γυμνάσιο και σπουδάζω στη 12η τάξη. Ταυτόχρονα βοηθάω τον πατέρα μου στις αγροτικές του δουλειές», είπε ο Lalit. «Έχω αυτές τις τρίχες όλη μου τη ζωή, οι γονείς μου λένε ότι ο γιατρός με ξύρισε κατά τη γέννηση, αλλά δεν παρατήρησα τίποτα διαφορετικό σε μένα μέχρι τα έξι μου. Τότε ήταν που παρατήρησα για πρώτη φορά ότι οι τρίχες μεγάλωναν σε όλο μου το σώμα. Τότε έμαθα ότι είναι πάσχω από υπερτρίχωση. Είναι εξαιρετικά σπάνια ασθένεια και από όσο ξέρω μόνο πενήντα άνθρωποι στον κόσμο έχουν επηρεαστεί από αυτήν. Δεν υπάρχει ιστορικό τριχοφυΐας στην οικογένειά μου, είμαι ο μόνος που έχω αυτή την ασθένεια», συμπλήρωσε.

«Δεν στεναχωρήθηκα όταν άρχισαν να μεγαλώνουν τα μαλλιά γιατί ήμουν πολύ μικρός εκείνη την εποχή, αλλά τα μέλη της οικογένειάς μου και οι γονείς μου ανησυχούσαν πολύ για μένα. Τα μικρά παιδιά τρόμαζαν όταν με έβλεπαν, και εγώ δεν ήξερα το γιατί. Όταν μεγάλωσα συνειδητοποίησα ότι όλο μου το σώμα είχε τρίχες και αυτό δεν συμβαίνει σε όλους. Τα παιδιά φοβόντουσαν ότι θα τα δαγκώσω σαν ζώο».

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση του Lalit, αλλά έχει μάθει να ζει με αυτήν και παρόλο που πάλευε με τον εκφοβισμό ως παιδί, συνειδητοποιεί ότι τώρα είναι αυτό που τον κάνει μοναδικό. «Δεν υπάρχει θεραπεία για την υπερτρίχωση. Κόβω τις τρίχες αν αισθάνομαι ότι μακραίνουν πολύ. Είναι σαν τις τρίχες στο κεφάλι, θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν, δεν έχω άλλο τρόπο να το διαχειριστώ και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ποτέ θεραπεία», είπε.

«Οι συμμαθητές μου με κορόιδευαν, μου φώναζαν “μαϊμού μαϊμού”. Άλλοι μου έχουν πει ότι είμαι πολύ τρομακτικός και με φωνάζουν “φάντασμα”. Κάποιοι νομίζουν ότι είμαι μυθικό ον. Στο παρελθόν, μου πετούσαν πέτρες. Αυτό είναι άδικο για ένα παιδί» αποκάλυψε ο Lalit Patidar. «Πολλοί αναρωτιούνται “πώς είναι αυτό το παιδί έτσι;”, “πώς είναι;”, “έχει πραγματικά τρίχες σε όλο του το σώμα;”, “υπάρχει θεραπεία για αυτό;”. Βλέπω γονείς να απομακρύνουν τα μικρά τους παιδιά από εμένα και με στεναχωρεί ότι με φοβούνται» πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατήσω και να ζήσω την ζωή μου στο έπακρο»

Ο 17χρονος Ινδός σιγά σιγά αποδέχθηκε την τριχοφυΐα του και πλέον είναι σίγουρος ότι αυτή η ασθένεια δεν θα τον εμποδίσει να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή. «Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι έχω τρίχες σε όλο μου το σώμα και διαφέρω από τους κοινούς ανθρώπους με την καλή έννοια, είμαι μοναδικός. Σιγά σιγά όλοι στην οικογένειά μου άρχισαν να μην τους ενοχλούν οι τρίχες και οι φίλοι μου με ενθάρρυναν πολύ» δήλωσε ο Lalit.

«Πρέπει να μάθω πολλά πράγματα ακόμα. Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα είναι ότι είμαι ένας στο εκατομμύριο. Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατήσω και να ζήσω την ζωή μου στο έπακρο, θέλω πάντα να προχωράω και να είμαι ευτυχισμένος. Είμαι διαφορετικός, αλλά τις περισσότερες φορές οι διαφορές μας είναι τα μεγαλύτερα δυνατά μας σημεία και είμαι περήφανος που είμαι εγώ» τόνισε ο 17χρονος.

Τι είναι η υπερτρίχωση

Η υπερτρίχωση χαρακτηρίζεται από μια μη φυσιολογική ποσότητα τριχοφυΐας στο σώμα. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι υπερτρίχωσης: η γενικευμένη υπερτρίχωση, η οποία εμφανίζεται σε ολόκληρο το σώμα και η τοπική υπερτρίχωση, η οποία περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Η υπερτρίχωση μπορεί να είναι είτε εκ γενετής (παρούσα κατά τη γέννηση) είτε επίκτητη αργότερα στη ζωή. Η ανίατη αυτή πάθηση προκαλεί μη φυσιολογικές ποσότητες λεπτών τριχών μήκους έως και δύο ιντσών στο πρόσωπο, στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματός ενός ατόμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα