Dalgona Coffee Πως φτιάχνεται το το ρόφημα της καραντίνας;

Dalgona Coffee Πως φτιάχνεται το το ρόφημα της καραντίνας;

Το 2020 φτάνει σχεδόν στο τέλος του και σίγουρα είναι η χρονιά που οι πολίτες όλου το κόσμου έκατσαν περισσότερο στο σπίτι τους. Τις δεκάδες ημέρες εγκλεισμού οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο πήραν φωτιά. Την τιμητική του σύμφωνα με τη Google για την Ελλάδα εκτός από δίδυμο Τσιόδρας – Χαρδαλιάς, τον κορονοϊό και το E-class είχε ο καφές Dalgona.

Η φράση «Dalgona Coffee» ήταν τελείως άγνωστη για τις μηχανές αναζήτησης μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, τότε οι χρήστες άρχισαν διστακτικά να την πληκτρολογούν. Από τότε η συνταγή σιγά - σιγά άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής. Στο YouTube ανέβηκαν χιλιάδες βίντεο με οδηγίες όπως επίσης και συμβουλές.

Η πρωτιά του Dalgona Coffee

Αν και νομίζαμε πως όλοι οι Έλληνες ειδικά στην πρώτη καραντίνα έφτιαχναν ψωμί (το αποδείκνυαν άλλωστε οι φωτογραφίες που ανέβαζαν στο διαδίκτυο) τελικά τα αρτοποιήματα «νίκησε» ο Dalgona Coffee που αναδείχτηκε πρώτος στην κατηγορία των συνταγών.

Ο εν λόγω καφές που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «το ρόφημα της καραντίνας» έχει νοτιοκορεάτικη καταγωγή αλλά μοιάζει λίγο με τον φραπέ.

Πώς φτιάχνεται

Η συνταγή είναι απλή. Χτυπάτε ίσες αναλογίες σκόνης στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και ζεστού νερού μέχρι να γίνει κρεμώδες και στη συνέχεια τον ρίχνετε σε ένα ποτήρι με κρύο ή ζεστό γάλα.

Εάν θέλετε η συνταγή να γίνει πιο «ψαγμένη» μπορεί να διακομίσετε με σκόνη καφέ, κακάο και να προσθέσετε θρυμματισμένα μπισκότα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα