Καρδίτσα: Η λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο που σοκάρει

Καρδίτσα: Η λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο που σοκάρει

Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο με αφορμή μια λίστα από νηπιαγωγείο της περιφέρειας της Καρδίτσας, σύμφωνα με την οποία οι γονείς οφείλουν να προσκομίσουν κάποια πράγματα, όπως γραφική ύλη, παιχνίδια κι άλλα, στο σχολείο στο οποίο θα φιλοξενείται το παιδί τους.

Ο ή η συγγραφέας της λίστας, εκτός από την ξεκάθαρη έμφυλη διάκριση στην οποία προχωρά, που συνιστά επίσης ξεκάθαρη ρατσιστική συμπεριφορά, για την ιστορία είναι κι ανορθόγραφος/η.

Στη λίστα, που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook «Όλα τα Παιχνίδια για Όλα τα Παιδιά», καλούνται τα αγόρια να φέρουν ένα παιχνίδι που τους αρέσει, ενώ για τα κορίτσια υπάρχουν οι εξής τρεις επιλογές: 1 σετ κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια. «Εμφυλος διαχωρισμός στα παιχνίδια. Σε λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο: τα κορίτσια μπορούν να έχουν μόνον ”σετ κουζινικά, ή πλαστικά φρούτα, ή ζωάκια” και τα αγόρια “ό,τι τους αρέσει”», αναφέρει το σχόλιο της ανάρτησης.

Η λίστα - που όπως αναφέρεται- προέρχεται από δημόσιο νηπιαγωγείο κοντά στην Καρδίτσα δημιούργησε αντιπαραθέσεις κάτω από την ανάρτηση. Οι περισσότεροι κατέκριναν τη λίστα, ωστόσο, αρκετοί ήταν κι αυτοί που έσπευσαν να υπερασπιστούν τη δασκάλα.

«Φυσικά, το πατριαρχικό πρότυπο το οποίο ακολουθεί η δασκάλα το περνάει στους μαθητές της γιατί έτσι πρέπει,το κορίτσι/γυναίκα να είναι δούλα να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα πάντα,και το αγόρι/άντρας ότι θέλει. Πφφφφ», γράφει κάποιος, ενώ ένας άλλος: «απαρχαιωμένες αντιλήψεις έχει ο/η συγγραφέας της λίστας». «Πόσο ρατσισμό διδάσκουμε? Υ.Γ. Είμαι εκπαιδευτικος», αναφέρει χρήστης.

«Πολύ απλά έτσι οργανώνει η δασκάλα την εισροή των παιχνιδιών έτσι ώστε να υπάρχει αναλογία βάσει παιδιών και σωστή κατανομή βάσει των ειδών….. Πολύ μεγάλη φαντασία έχουν κάποιοι!», υποστηρίζει κάποιος άλλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα