Βροχή από αράχνες στην Βραζιλία

Βροχή από αράχνες στην Βραζιλία

Περίεργο μεν όχι ασυνήθιστο δε είναι το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Κάτοικοι της περιοχής Μίνας Γκέρες είδαν δεκάδες αράχνες να αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια τους.

Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι πρόκειται για μια φυσιολογική κατάσταση που μπορεί να σημειωθεί όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός και υγρός.

Οι φωτογραφίες που μοιράστηκαν στα social media είναι χαρακτηριστικές.

Ο Χάο Πέδρο Μαρτινέλι Φονσέζα, ο οποίος κινηματογράφησε ένα από τα βίντεο, είπε πως ταξίδευε με την οικογένειά του στο αγρόκτημα των παππούδων του, περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Σάο Πάολο, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε πως ο ουρανός ήταν καλυμμένος με τα αρθρόποδα.

Ο ίδιος μιλώντας σε τοπική εφημερίδα παραδέχθηκε πως στην αρχή τρόμαξε ενώ μία έπεσε μέσα στο αυτοκίνητό του από το ανοιχτό του παράθυρο.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το 2013 όταν οι κάτοικοι του Σάντο Αντόνιο ντα Πλατίνα είχαν επίσης καταγράψει με τα κινητά τους αράχνες να αιωρούνται.

Ο Ανταλμπέρτο ντος Σάντος, καθηγητής βιολογίας που ειδικεύεται στην αραχνολογία στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Μίνας Ζεράις, τόνισε πως στην πραγματικότητα οι αράχνες κρέμονται από έναν γιγαντιαίο ιστό, παρόλο που φαίνεται σαν να πετούν.

Σημείωσε παράλληλα πως το τεράστιο δίχτυ της αράχνης λειτουργεί σαν ένας ρυθμιστής για ενοχλητικά έντομα, όπως οι μύγες και τα κουνούπια που αυξάνονται σε τόσο θερμές και υγρές περιόδους.

Οι άνθρωποι πάντως δεν πρέπει να φοβούνται γιατί το δηλητήριο του συγκεκριμένου είδους αραχνών δεν είναι επικίνδυνο ενώ παρομοίασε το δάγκωμά τους με αυτό του μυρμηγκιού.

 

 

e-daily

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Viral

-
Σχολιάστε το άρθρο: