Πώς περνάει την καθημερινότητά του ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Όταν φτάσεις να γίνεις ο πλουσιότερος άνθρωπος που πάτησε ποτέ το πόδι του στον πλανήτη Γη, ένα είναι σίγουρο:

δεν χρειάζεται πια να κάνεις τίποτα άλλο παρά να χαλαρώσεις, να παραιτηθείς απ’ όλα και να απολαύσεις τον χρόνο που σου απομένει με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η οικουμένη.

Και ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας άνθρωπος που σίγουρα δεν κάθεται να μετρά τα χιλιάδες εκατομμύριά του, έχοντας ήδη δώσει ένα καλό μέρος τους σε αγαθοεργίες. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι από το τιμόνι της Microsoft έχει παραιτηθεί από το 2008, δεν έχει ανακόψει καθόλου ρυθμούς, κάνοντας πια ό,τι κάνει μέσω του ιδρύματός του (Bill & Melinda Gates Foundation).

Πώς όμως περνά πραγματικά την καθημερινότητά του; Τι κάνει και κυρίως τι δεν κάνει ο κροίσος των κροίσων όταν δεν αβγατίζει την περιουσία του;

Όταν δεν ξυπνά λοιπόν σε δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων για άλλο ένα συνέδριο, άλλη μια ομιλία, ανοίγει τα μάτια του σε ένα από τα ωραιότερα σπίτια του κόσμου, στη Μεντίνα της Ουάσιγκτον, οικία που αποτιμήθηκε το 2015 στα 154 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα μάλιστα με τη γυναίκα του Μελίντα, ο Μπιλ παραλείπει το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Δεν τρώει ποτέ πρωινό! Όπως μας είπαν μάλιστα οι «New York Times», ο Μπιλ προτιμά να ξεκινά τη μέρα του στο ιδιωτικό του γυμναστήριο με ένα «φαρδύ μπλουζάκι, σορτσάκι, αθλητικά και μαύρες κάλτσες τραβηγμένες ως τη γάμπα». Την ώρα που γυμνάζεται απολαμβάνει πάντα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα.

Όταν κυκλοφορήσει το αίμα στο σώμα του, περνά χρόνο διαβάζοντας τα νέα της ημέρας. Προτιμά τους «New York Times», τη «Wall Street Journal» και τον «Economist», όπως είχε πει στο «Fox Business»: «Είναι υπέροχο να έχεις κάτι να διαβάζεις σε καθημερινή βάση και έχουν και ειδικά ένθετα».

Όταν δεν έχει κάποια επαγγελματική υποχρέωση, ο κύριος Γκέιτς βγαίνει από το σπίτι του είτε για να παίξει τένις ή μπριτζ είτε για να κάνει δραστηριότητες με τα παιδιά του, όπως δεντροφύτευση στην Αριζόνα ή ακόμα και βολτίτσα στην Ανταρκτική! Έτσι είναι οι εξωσχολικές δραστηριότητες ενός κροίσου, όρια δεν έχουν. Αυτά είπε τουλάχιστον ο ίδιος σε σχετική κουβέντα στο δίκτυο Reddit.

Όταν πεινάσει, δεν παραλείπει να γευτεί το απολύτως αγαπημένο του γεύμα πάνω στον μάταιο τούτο κόσμο: το cheeseburger! Η «Telegraph» αποκάλυψε πως τα γραφεία του Gates Foundation είναι πάντα γεμάτα με αναψυκτικά διαίτης, ώστε κανείς να μη διψάσει ποτέ.

Όταν θέλει να καλμάρει από τις καθημερινές του ασχολίες, καταφεύγει στην αγκαλιά ενός βιβλίου. Το δίκτυο CNBC ορκίζεται ότι ο γκουρού της πληροφορικής προλαβαίνει να τελειώνει 50 βιβλία τον χρόνο!

Κι αν πιστεύετε ότι οι δισεκατομμυριούχοι γλιτώνουν τις βαρετές δουλειές στο σπίτι, ξανασκεφτείτε το. Ο Γκέιτς αποκάλυψε σε συζήτηση στο Reddit: «Πλένω τα πιάτα κάθε βράδυ. Κάποιοι άλλοι προσφέρονται, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που τα κάνω».

Κατόπιν πάει στο κρεβάτι του για να ξεκινήσει μια νέα μέρα. Όπως μας είπαν οι «Seattle Times», κοιμάται τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα για να νιώθει ξεκούραστος την επομένη…

 

 

epixirimatias

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα