Όπου κοιτάει ο Τσίπρας βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα. Αντιδράσεις

Αν πάτε βόλτα, πάμε και μαζί θα δείτε τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα. Όχι όπως ήταν πόλη αστακός. Ούτε οδοφράγματα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει μέτρα στις γειτονιές

Αυτή η ατάκα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το κλίμα ασφάλειας στην Αθήνα, είναι αυτή που σχολιάστηκε περισσότερο από όλες και στα social media
Η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει μέτρα στις γειτονιές, είπε ο κ. Τσίπρας, κάτι που έκανε τον Σρόιτερ να επισημάνει: «Αν πάμε όμως έξω από το Πολυτεχνείο στις 12 το βράδυ δεν ξέρω αν θα φύγουμε…» και ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ειδική περίπτωση» σε ό, τι αφορά στα Εξάρχεια.

Ερωτηθείς ωστόσο για την περιοχή των Εξαρχείων την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως «άβατο» ο πρωθυπουργός είπε: «Τα Εξάρχεια πάντα ήταν μια ιδιαίτερη περιοχή. Έγινε επιχείρηση από την ΕΛΑΣ για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών με συλλήψεις». Για να συνεχίσει με την γενικότητα: «Είμαστε μια πολύ ασφαλής στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας. Έχουμε μείνει έξω από αυτό εμείς».

Κάνοντας ειδική μνεία στην ατάκα του πρωθυπουργού ότι βλέπει γύρω του χαμογελαστά πρόσωπα η ΝΔ σχολιάζει ειρωνικά: «Είναι προφανώς από τη χαρά που υποδεχόμαστε όλοι οι πολίτες τα εκκαθαριστικά της εφορίας αυτές τις μέρες. Ίσως κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι η ζωή στο γυάλινο Πύργο του Μαξίμου έχει ημερομηνία λήξης, όσες ώρες συνεντεύξεων και αν κάνει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα