Κόπηκε η Συννεφούλα από τα Θρησκευτικά! Για να μην τριγυρνά με όσους θέλει

Τα τραγούδια των Νικόλα Άσιμου, Διονύση Σαββόπουλου και Ριάνα φαίνεται πως καταργήθηκαν τελικά από την ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών.

Μετά την εισήγηση του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, καταργήθηκαν από το πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών στίχοι τραγουδιών της Rihanna, του Διονύση Σαββόπουλου και του Νικόλα Άσιμου.

Επίσης, αφαιρέθηκε από το εκπαιδευτικό υλικό της Β' Λυκείου μια γελοιογραφία του Economist με θέμα τους θρησκευτικούς πολέμους.

Τέλος, σημειώνεται πως στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε στην εισήγησή του, πως το υλικό μαθητείας που θα αποτελέσει τα βιβλία για το σχολικό έτος 2018-2019 «πριν τυπωθεί, θα τεθεί εις την διάθεσιν της Εκκλησίας για την απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση».

Η Εκκλησία επίσης ζήτησε να δηλωθεί με σαφήνεια στους μαθητές της Α' Γυμνασίου ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική. Και όλα αυτά η κυβέρνηση τα δέχτηκε.

Όχι μόνο δε διαχώρισε Κράτος και Εκκλησία όπως έταζε τόσα χρόνια, όχι μόνο δεν κατήργησε τα υποχρεωτικά χριστιανορθόδοξα θρησκευτικά, αλλά δέχτηκε και όλες τις παρατηρήσεις της Ιεραρχίας σχετικά με το τι θα διδάσκεται στα σχολεία

Τόσο εξωφρενικό, τόσο δουλοπρεπές

.

.

.

.

.

.

.

 

Και το σημαντικότερο:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα