Τι αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματος για το σπρώξιμο του Τραμπ στον Μαυροβούνιο Πρωθυπουργό

Το επίμαχο πλάνο προβλήθηκε στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπέρασε όλους τους ηγέτες και έσπρωξε με αγένεια τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου προκειμένου να βρεθεί ο ίδιος μπροστά, στην «οικογενειακή» φωτογραφία από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Το σάιτ bodylanguagesuccess.com αναλύει τις κινήσεις του Τραμπ και τις αντιδράσεις των άλλων ηγετών με γλαφυρό τρόπο:

«Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αρπάζει το μπράτσο του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, η έκφρασή του δείχνει αηδία. Κατόπιν, έτσι όπως σπρώχνει τον Markovic, εκείνος δείχνει έκπληξη, ενώ το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου εξακολουθεί να δείχνει αηδία. Αυτό δεν είναι μόνο μια δραματική παραβίαση ιδιωτικού χώρου, αλλά πρόκειται για μια σωματική επιθετική πράξη, η οποία σε άλλον επαγγελματικό χώρο θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα είδος παρενόχλησης ή και προσβολής».

Και συνεχίζει: «Δείτε πώς ο Τραμπ προτάσσει το στήθος του βγαίνοντας μπροστά. Αυτή η δράση είναι χαρακτηριστική της αδρεναλίνης που χρειάζεται για να σπρώξεις κόσμο από το δρόμο σου», γράφει το σάιτ.

«Δείτε πόσο σοκαρισμένη δείχνει η Dalia Grybauskaitė. Και ενώ ο Dusko Markovic κρύβει σε ένα χαμόγελο την αηδία του, ο Τραμπ κάνει μια κίνηση να φτιάξει το σακάκι του. Είναι το παράδειγμα αυτού που αποκαλούμε ένα «Alpha-Upregulator». Κάτι δηλαδή όπως όταν ο γορίλας χτυπάει το στήθος του θέλοντας να δείξει στον εαυτό του και σε όλους τους άλλους ότι είναι ΤΟ άλφα -και ότι τους έβαλε όλους στη θέση τους.

«Βλέπουμε την πρόεδρο Dalia Grybauskaitė να κάνει μια κίνηση με την παλάμη του χεριού της. Δεν πρόκειται για χειρονομία «Αλφα» αλλά για χειρονομία «Βήτα». Είναι μια κίνηση που μπορεί να περιλαμβάνει ένα «σου ζητώ το λόγο» ή έναν υπαινιγμό τύπου «σκέψου». Σε κάθε περίπτωση δείχνει μια χειρονομία φιλική, προβάλλει ένα συμβολικό και συναισθηματικό «σε παρακαλώ». Χτίζει σχέσεις, είναι κίνηση διπλωματική.

Ο Τραμπ της απαντάει με ένα δείκτη ανοιγμένο προς τα μπροστά. Αυτή η κίνηση είναι Υπερ-Αλφα, υπερ-επιθετική, και γενικά θεωρείται υβριστική σε κάθε πολιτισμό στον κόσμο.

Ο Τραμπ γυρίζει τότε το στήθος του από την πρόεδρο Grybauskaitė, Παίρνει μια Βήτα στάση, αφού στέκεται με τα χέρια διπλωμένα μπροστά από την περιοχή genital. Ενας μέρος της ψυχής του ξέρει ότι το παράκανε, ενώ ασυνείδητα και στιγμιαία κοντρολάρει την επιθετικότητά του.

«Συμπέρασμα: Ο τρόπος με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ έσπρωξε μια ομάδα άλλων παγκόσμιων ηγετών στην έδρα του ΝΑΤΟ είναι ένα κλασικό παράδειγμα της συμπεριφοράς που αποκαλείται «εκτός τόπου και χρόνου (out-of-context behavior)» καταλήγει το σάιτ για τον αμερικανό πρόεδρο.

Το επίμαχο βίντεο όπου ο Τραμπ σπρώχνει, περνάει και στέκεται μπροστά, με αγέρωχο ύφος:

topontiki

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα