Αναστάτωση στα social media με την αλλαγή στις KitKat

Οι λάτρες της σοκολάτας δέχονται "χτυπήματα" από παντού! Δεν έχει περάσει καιρός από τον πανικό που προκάλεσε η σμίκρυνση στις σοκολάτες Toblerone και μια ακόμα αλλαγή, αυτή τη φορά από τη Nestle στις σοκολάτες KitKat και Aero, έρχεται να αναστατώσει τους καταναλωτές.

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο σχολιάζουν οι λάτρεις της σοκολάτας μετά την ανακοίνωση της Nestle πως θα μειώσει κατά 40% τη ζάχαρη στις σοκολάτες της. Η ελβετική εταιρεία υποστηρίζει πως η επικείμενη αλλαγή δεν θα επηρεάσει τη γεύση, με τους περισσότερους να εμφανίζονται διστακτικοί για το αποτέλεσμα.







Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν βρει έναν τρόπο ώστε να μην αλλάξει η γεύση. Η νέα σύνθεση του σακχάρου θα διαλύεται πιο γρήγορα στις γλώσσες μας, ξεγελώντας έτσι τη γεύση μας. Ο Stefan Catsicas, προϊστάμενος τεχνολογίας της Nestle, το χαρακτήρισε πραγματικά ρηξικέλευθο, με τον καθηγητή Julian Cooper, πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων να κάνει λόγο για "καλή επιστήμη".

 

Η νέα πρακτική της εταιρείας θα αρχίσει να υιοθετείται από το 2018. Η Nestle ξεκίνησε να μειώνει τη ζάχαρη σε όλη την γκάμα των προϊόντων της από το 2007, εισάγοντας μια παγκόσμια πολιτική για τη μείωση της ζάχαρης.

BBC

 

Στολισμός για τα Χριστούγεννα! όταν το γούστο χάθηκε!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα