Η Viral φωτο κάτι θυμίζει σε όλους μας! Αθάνατη Ελληνίδα μάνα!

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες η εικόνα της... αθάνατης Ελληνίδας μάνας που δεν διστάζει να πέσει στη θάλασσα με ένα πιάτο στο χέρι προκειμένου να ταΐσει τα βλαστάρια της!

Ελάχιστη σημασία έχει αν η φωτογραφία είναι πραγματική (πάντως πρωτοδημοσιεύτηκε από Ελληνα χρήστη του twitter) ή κάποιοι την «έστησαν» για πλάκα, αφού ο ρυθμός με τον οποίο αναπαράγεται στο ίντερνετ δείχνει ότι μιλάει στην... καρδιά των Ελλήνων. Οσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, η εικόνα της μαμάς που ανοίγει ένα ή περισσότερα ταπεράκια και φωνάζει στα παιδιά να έρθουν να φάνε κάτι «για τη λιγούρα» μάς θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια.

«Ελα να φας κάτι, πετσί και κόκκαλο έχεις γίνει», «φάε μια μπουκίτσα για τη μανούλα», «να σου καθαρίσω ένα φρουτάκι;» είναι μερικές από τις θρυλικές φράσεις που έχουν συνοδεύσει εκατομμύρια φορές τα ταπεράκια της μαμάς στις παραλίες της χώρας, παρότι θάλασσα και φαγητό είναι ένας εν δυνάμει επικίνδυνος συνδυασμός.

Στη σημερινή εποχή τέτοιες εικόνες ίσως σπανίζουν. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, η σχέση της Ελληνίδας μάνας με τα παιδιά της θα περνά οπωσδήποτε μέσα από το φαγητό, ανεξαρτήτως τόπου, χρόνου και ηλικίας. Απόδειξη, τα άπειρα πακέτα με σπανακόπιτα, φασολάκια και σπιτική μηλόπιτα που εξακολουθούν να κάνουν τον γύρο της Ευρώπης με αποστολέα κάποια Ελληνίδα μάνα και παραλήπτη το «παιδί», που είναι πλέον ένας μουσάτος φοιτητής σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα