Συνεδρίασε η Επιτροπή Αλήθειας η οποία καταργήθηκε

Την Πέμπτη με απόφαση του ο Ν. Βούτσης, κατήργησε την επιτροπή Αλήθειας του Χρέους που είχε συστήσει με πρωτοβουλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου και σήμερα στην αίθουσα της Γερουσίας διεξήχθη συνέδριο συνταγματολόγων υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αλήθειας και με την παρουσία της πρώην προέδρου της Βουλής!

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αφού εξήρε το έργο της Επιτροπής άφησε αιχμές για την απόφαση του Νίκου Βούτση να καταργήσει την Επιτροπή λέγοντας: «εδώ έγκειται και η μεγαλύτερη ντροπή καθώς χθες, παραμονή του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Βουλής, που απουσιάζει, εξέδωσε ανακοίνωση που καταργεί την Επιτροπή Αλήθειας και αποφάσισε να παρεμποδίσει την έρευνά της. Καλό είναι να λέμε την αλήθεια. Δεν είμαστε αυτά που λέμε αλλά αυτά που κάνουμε».

«Όταν παρεμποδίζουμε την έρευνα του δημοσίου χρέους, του τρόπου που επιβάλλονται αδυσώπητα και κοινωνιοκτόνα μέτρα, όταν κινητοποιούνται λεγόμενοι θεσμοί για την ισοπέδωση της κοινωνίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων τότε δεν μπορεί παρά να κριθούμε όλοι από την ιστορία», συμπλήρωσε η κα. Κωνσταντοπούλου.

Η τέως πρόεδρος του κοινοβουλίου μίλησε για «σκοτεινές περιόδους» και για «ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών» με στόχο «να φιμωθεί κάθε φωνή που αποκαλύπτει και αποκωδικοποιεί αυτό που συμβαίνει σε Ελλάδα και ΕΕ» και υποστήριξε ότι πρέπει να «ενεργοποιηθούν όλες οι δημοκρατικές αντιστάσεις για την προάσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και την υπεράσπιση μιας κοινωνίας που εξουθενώνεται στον πυρήνα των πιο πολύτιμων δικαιωμάτων που εγγυάται το Διεθνές και Συνταγματικό Δίκαιο».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε και αιχμές για την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου που νωρίτερα υποστήριξε ότι πρέπει να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα σημειώνοντας ότι «δεν είναι για να τα κλαίμε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά να τα περιφρουρούμε και να τα προστατεύουμε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα