Πανούσης και Αγγελάκας τραγουδούν την Katyusha του ΚΚΕ

Η Katyusha του ΚΚΕ είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού του Τζίμη Πανούση και του Γιάννη Αγγελάκα με το οποίο καυτηριάζουν με σκληρή γλώσσα το ΚΚΕ.

Ο Τζίμης Πανούσης και ο Γιάννης Αγγελάκας συνεργάστηκαν, ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν μαζί το τραγούδ για το περιοδικό "Μετρό" αυτού του μήνα.

Το τραγούδι είναι παράφραση του ρωσικού τραγουδιού (Κατιούσα) που ήταν και ο αντάρτικος ύμνος του ΕΑΜ και οι στίχοι δεν είναι καθόλου κολακευτικοί για το ΚΚΕ.

Στην «Κατιούσα του ΚΚΕ», λοιπόν, τα στελέχη του ΚΚΕ αποκαλούνται «εργατοπατέρες του λαού», «αριστεριτζήδες πυροσβέστες», «λοβοτομημένες μαριονέτες», «χιλιαστές του Περισσού»,«του Κοινοβουλίου η μαϊμού», «ορντινάντσα των καπιταλιστών» και «σφραγιδοκράτες νταβατζήδες», ενώ σαν να μην έφταναν αυτά, οι εν λόγω τραγουδιστές ταυτίζουν το ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή, κάτι που δεν άρεσε καθόλου...

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο της ηχογράφησης και οι στίχοι έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στα social media με πολλούς να αναφέρουν πως πρόκειται για μια ευθεία επίθεση εναντίον της Αριστεράς.
Ακούστε το

Αριστεριτζηδες πυροσβεστες
εργατοπατερες του λαου
λοβοτομημενες μαριονετες
του υπαρκτου του σουρεαλισμου

Απ' του Αρη τα ενδοξα τα χρονια
στους χιλιαστες του Περισσου
με τις ξυλινες καταγγελιες
του κοινοβουλιου η μαιμου

με τις κρατικες επιδοτησεις
τους μισθους ντροπης των βουλευτων
πλαι πλαι μαζι με χρυσαυγιτες
ορντινατσα των καπιταλιστων

Απ' της Βαρκιζας την κωλοτουμπα
που εδωσε τα οπλα στα σκυλια
οι σφραγιδοκρατες νταβατζηδες
κοροιδευουνε την εργατια

Το επίσημο βίντεο του περιοδικού Μετρό:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα