Μπορεί να το χρησιμοποιείς για να φτιάξεις ζελέ, αλλά η άγλυκη ζελατίνη μπορεί να κάνει θαύματα και στα φυτά σου! Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτό το υλικό της κουζίνας κρύβει μια θρεπτική «βόμβα» που ενισχύει την ανάπτυξή τους.
Η ζελατίνη είναι πλούσια σε κολλαγόνο και άζωτο, στοιχεία απαραίτητα για να γίνουν τα φύλλα πιο πράσινα, δυνατά και λαμπερά. Βοηθά στη δημιουργία υγιούς ριζικού συστήματος και προσφέρει την απαραίτητη τόνωση στα φυτά που μοιάζουν να έχουν «κολλήσει» στην ανάπτυξη.
Η διαδικασία είναι απλή: διαλύεις 1 φακελάκι άγλυκης ζελατίνης σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, ανακατεύεις καλά, προσθέτεις 3 φλιτζάνια κρύο νερό και αφήνεις το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ποτίσεις.
Πόσο συχνά; Για φυτά εσωτερικού χώρου αρκεί 1 φορά τον μήνα. Αν έχεις λαχανικά ή μυρωδικά, μπορείς κάθε 2-3 εβδομάδες. Προσοχή στην ποσότητα: υπερβολικό άζωτο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.
Φυτά όπως πόθος, μονστέρα, φιλόδεντρο, σανσιβέρια, βασιλικός και δυόσμος λατρεύουν αυτό το tip. Χρησιμοποίησε μόνο άγλυκη ζελατίνη χωρίς γεύση και ζάχαρη. Αν δεις μούχλα ή μυρωδιές, μείωσε τη δοσολογία και έλεγξε την αποστράγγιση του χώματος.
Διαβάστε ακόμα: Πώς θα καταλάβεις αν ένα ποτό είναι νοθευμένο – Ειδικός χημικός εξηγεί τα σημάδια κινδύνου