Βάζεις σωστά τα τρόφιμα στο ψυγείο; Το κοινό λάθος που κρύβει κινδύνους

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 190 άτομα
Βάζεις σωστά τα τρόφιμα στο ψυγείο; Το κοινό λάθος που κρύβει κινδύνους

Αν κάθε φορά που επιστρέφεις από το σούπερ μάρκετ νιώθεις ότι ξεκινάς μια παρτίδα… Tetris για να χωρέσεις όλα τα ψώνια στο ψυγείο, δεν είσαι μόνος! Όμως η τυχαία τοποθέτηση τροφίμων στα ράφια δεν είναι απλώς θέμα οργάνωσης, αλλά μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι είναι να βάζουμε το ωμό κρέας οπουδήποτε υπάρχει χώρος. Κι όμως, αυτό πρέπει πάντα να αποθηκεύεται στο κάτω ράφι. Γιατί; Επειδή οι χυμοί του μπορεί να στάξουν και να μολύνουν άλλα τρόφιμα με βακτήρια όπως η σαλμονέλα.

Μικρή υπενθύμιση: η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να διατηρείται στους 4 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα.

Πού να βάζεις τι στο ψυγείο

- Κάτω ράφι: ωμό κρέας, πουλερικά, θαλασσινά.
- Μεσαία ράφια: γάλα, αυγά, φρούτα, φρέσκα προϊόντα.
- Πάνω ράφι: πιο “σταθερά” τρόφιμα, όπως γιαούρτια ή τουρσιά.
- Συρτάρια (crisper): φρούτα και λαχανικά.
- Πόρτα: καρυκεύματα, σάλτσες και τρόφιμα που αντέχουν σε μικρές αυξομειώσεις θερμοκρασίας.
 
Γιατί έχει σημασία

Η σωστή τοποθέτηση των τροφίμων δεν είναι απλώς μια “συμβουλή νοικοκυριού”. Μπορεί να σε γλιτώσει από σπατάλη, αλλά και από τροφικές δηλητηριάσεις. Σκέψου το σαν μια μικρή αλλαγή στη ρουτίνα που όμως έχει μεγάλο αποτέλεσμα.

Εσύ πώς οργανώνεις το δικό σου ψυγείο; Τοποθετείς τα τρόφιμα “στη θέση τους” ή απλά όπου βρεις χώρο;

Διαβάστε ακόμα: Υγρασία και μούχλα: 6 φυτά εσωτερικού χώρου που λειτουργούν σαν φυσικοί αφυγραντήρες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα