Αν το τηγάνι σου έχει γρατζουνιές, το τάπερ μυρίζει ή η ξύλινη κουτάλα έχει «δει» καλύτερες μέρες, ήρθε η ώρα για ανανέωση, με σκοπό το καλό της υγείας σου.
Σπάτουλες & ξύλινα σκεύη
- Βαθιές γρατζουνιές = βακτήρια
- Μην τα αφήνεις να μουλιάζουν, καθάρισέ τα αμέσως
Αντικολλητικά τηγάνια
- Οι φθαρμένες επιστρώσεις μπορεί να καταλήξουν στο φαγητό σου
- Πλύσιμο μόνο στο χέρι, ποτέ σε υψηλές θερμοκρασίες
Πλαστικά τάπερ
- Παλιές μυρωδιές και φθορές = αλλαγή
- Επίλεξε γυάλινα για αντοχή και ασφάλεια
Μαχαίρια
- Ακόνισμα συχνά, αλλά αντικατάσταση αν λεπίδα ή λαβή χαλάσουν
- Τα ποιοτικά αντέχουν χρόνια, αλλά όχι για πάντα
Διαβάστε ακόμα: Πώς να έχετε πάντα καθαρή και τακτοποιημένη κουζίνα: Οι έξυπνες καθημερινές συνήθειες των ειδικών