Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύετε τον κιμά στην κατάψυξη - Διπλασιάζει τον χώρο στην κατάψυξη

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 80 άτομα
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύετε τον κιμά στην κατάψυξη - Διπλασιάζει τον χώρο στην κατάψυξη

Ο τρόπος που αποθηκεύετε τα τρόφιμα στην κατάψυξη, μπορεί να διασφαλίσει πολύτιμο χώρο, και ίσως και να τον διπλασιάσει! Επιπλέον, βοηθά να τα βρίσκετε με σχετική ευκολία χωρίς να αδειάσετε το ράφι μέχρι να ανακαλύψετε τα κατεψυγμένα λαχανικά ή το κατεψυγμένο κρέας που ψάχνετε.

Πώς να καταψύξετε τον κιμά: το κόλπο του «flat-pack»

Ξεκινήστε λοιπόν από τον κιμά και θα διαπιστώσετε πόσο χώρο θα κερδίζετε στην κατάψυξη αν τον αποθηκεύετε σωστά. Ξεχάστε το να τον πετάτε σαν μια μπάλα μέσα στη σακούλα, υπάρχει άλλο κόλπο κι είναι πολύ απλό:

Βήμα 1: Τοποθετήστε τον φρέσκο κιμά μέσα σε μια σακούλα που σφραγίζει.

Βήμα 2: Με τη σακούλα ακόμα ανοιχτή, πιέστε με την παλάμη σας τον κιμά ώστε να γίνει επίπεδος και να αποκτήσει ορθογώνιο σχήμα.

Βήμα 3: Πάρτε ένα καλαμάκι ή ένα ξυλάκι και πιέστε το πάνω στο ορθογώνιο ώστε να χωρίσετε τον κιμά σε τέσσερα μέρη – δεν χρειάζεται να το σπρώξετε μέχρι κάτω.

Βήμα 4: Πιέστε απαλά για να φύγει ο περιττός αέρας από τη σακούλα (αυτό θα αποτρέψει την αλλοίωση από τον πάγο). Κλείστε τη σακούλα, βάλτε ετικέτα με ημερομηνία και καταψύξτε για έως 3 μήνες.

Μπορείτε να στοιβάξετε περισσότερες γεμάτες σακούλες τη μία πάνω στην άλλη, αξιοποιώντας στο έπακρο τον πολύτιμο χώρο στον καταψύκτη. Και όταν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τον κιμά, απλώς σπάτε όσες μερίδες χρειάζεστε, χρησιμοποιώντας τις γραμμές που χαράξατε πριν την κατάψυξη.

Πώς να ξεπαγώσετε τον κιμά

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε τον κιμά είναι στη συντήρηση του ψυγείου. Βγάζετε το κομμάτι που θέλετε από το βράδυ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την επομένη. Με τον τρόπο αυτό το τρόφιμο ξεπαγώνει σιγά σιγά και με απόλυτη ασφάλεια. Θυμηθείτε πάντα να τοποθετείτε τον κιμά σε ένα μπολ για να μη στάξουν υγρά.

Σε κρύο νερό

Αν δεν προνοήσατε να βγάλετε έγκαιρα τον κιμά από την κατάψυξη, έχετε την εναλλακτική του κρύου νερού. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τοποθετήστε τον μέσα αλλάζοντας το νερό κάθε 30'. Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό.

Στον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων χρησιμοποιείται από τους περισσότερους για γρήγορη απόψυξη. Ωστόσο, δεν θεωρείται και η πλέον αποτελεσματική λύση καθώς ο κιμάς δεν ξεπαγώνει ομοιόμορφα. Συγκεκριμένα, ορισμένα μέρη μπορεί αν είναι λίγο παγωμένα, άλλα να έχουν ξεπαγώσει και άλλα να αρχίσουν να ...ψήνονται.

Πηγή: mothersblog.gr

Διαβάστε ακόμα: Οι 8 βασικές αρχές του σκανδιναβικού τρόπου ζωής – Στις βόρειες χώρες είναι οι πιο ευτυχισμένοι στη Γη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα