Σουβλάκια: Τι να τρώτε μετά για να μην παχύνετε

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 248 άτομα
Σουβλάκια: Τι να τρώτε μετά για να μην παχύνετε

Τα σουβλάκια όλοι τα λατρεύουμε και δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε. Ωστόσο, περιέχουν αρκετές θερμίδες. 

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, βάζουν τέλος στις "θερμιδικές τύψεις". Κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα.

Ύστερα από εργαστηριακή έρευνα επάνω σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

Επίσης, τα lingonberries μείωσαν ακόμα και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα!

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai. Λόγω της γνωστής ευεργετικής τους αντιοξειδωτικής δράσης, όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε ακόμα: Πώς να καθαρίσετε κάθε λεκέ από το χαλί – Το σωστό κόλπο για κρασί, λάδι και σάλτσα χωρίς τρίψιμο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα