Καθάρισμα σπιτιού: Πέντε μύθοι που πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε

Καθάρισμα σπιτιού: Πέντε μύθοι που πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με το καθάρισμα του σπιτιού που τους πιστεύουν οι περισσότεροι - ακόμα και οι μαμάδες (αν και δεν ισχύει για όλες!). Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί και πώς θα πρέπει να τους αντιμετωπίζετε από δω και πέρα.

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ»
Πολλοί πιστεύουν ότι η αλλαγή των σεντονιών κάθε δύο εβδομάδες είναι αρκετή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, ιδρώνουμε πολύ, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε, ανεξαρτήτως εποχής. Ο ιδρώτας αυτός απορροφάται από τα σεντόνια μας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και δερματικά προβλήματα. Προσπαθήστε να αλλάζετε τα σεντόνια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να διασφαλίσετε έναν υγιεινό ύπνο.

«Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΛΕΝΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚΕΙ»
Το γεγονός ότι πλένετε τα χέρια σας ή τα ποτήρια στο νεροχύτη δεν σημαίνει ότι αυτόματα καθαρίζεται και ο ίδιος. Στον νεροχύτη πλένονται επίσης ωμά κρέατα, τα οποία είναι γεμάτα μικρόβια και βακτήρια. Για αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τον νεροχύτη σας κάθε φορά που πλένετε ωμά κρέατα, προκειμένου να αποφύγετε τη μετάδοση μικροβίων.

«ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ»
Τα υγρά σφουγγάρια αποτελούν το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Αντί να τα αφήνετε να στεγνώνουν στο μπάνιο, όπου η υγρασία είναι υψηλή, καλό είναι να τα απλώνετε στο μπαλκόνι ή σε ένα καλά αεριζόμενο χώρο για να στεγνώσουν γρήγορα. Επιπλέον, θυμηθείτε να τα αλλάζετε μία φορά τον μήνα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα μεταδώσουν μικρόβια στις επιφάνειες που καθαρίζετε.

«ΤΟ ΞΙΔΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»
Παρόλο που το ξίδι είναι ένα ισχυρό καθαριστικό, δεν είναι κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες. Για παράδειγμα, το ξίδι μπορεί να προκαλέσει φθορά σε ξύλινες επιφάνειες ή σε επιφάνειες από φυσική πέτρα. Για να αποφύγετε ζημιές, χρησιμοποιήστε το ξίδι μόνο σε επιφάνειες που είναι ανθεκτικές στο οξύ και επιλέξτε άλλα καθαριστικά για τις υπόλοιπες επιφάνειες.

«ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ»
Είναι αλήθεια ότι το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να αφαιρέσει λιπαρούς λεκέδες, αλλά δεν είναι κατάλληλο για όλα τα υφάσματα. Ορισμένα υφάσματα, όπως το μαλλί ή το μετάξι, απαιτούν ειδική περιποίηση κατά το πλύσιμο. Αν πλένετε μαζί ευαίσθητα ρούχα και κάποιο ρούχο με λιπαρό λεκέ στον οποίο έχετε βάλει απορρυπαντικό πιάτων, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στα ευαίσθητα υφάσματα. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού για κάθε είδος υφάσματος για να διασφαλίσετε την καλύτερη φροντίδα των ρούχων σας.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να αποφεύγετε κοινά λάθη στον καθαρισμό και να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και υγιεινό.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα