Πώς θα εξαφανίσετε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας με 2 πανεύκολους τρόπους

Πώς θα εξαφανίσετε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας με 2 πανεύκολους τρόπους

Με δύο απλά υλικά ωστόσο, που οι περισσότεροι έχετε στο σπίτι σας, μπορείτε να εξαφανίσετε το πουρί σε μόλις μια νύχτα. Το πουρί δεν είναι μόνο αισθητικά άσχημο, αλλά είναι και αιτία δυσοσμίας. Στην ουσία πρόκειται για εγκατάσταση βακτηρίων.

Όσο φανατικοί και να είστε με την καθαριότητα, δύσκολα θα καταφέρετε να ξεφύγετε από το ενοχλητικό πουρί, το οποίο πάει και κάθεται στη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας σας, είναι η μαγειρική σόδα. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ.

Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που καταστρέφει το πουρί και το εξαφανίζει. Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και σε περίπτωση που δεν έχει φύγει όλο το πουρί, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για ακόμα μια φορά.

Καθαρίστε τη λεκάνη με ξύδι

Αφήστε το ξύδι να δράσει για μια νύχτα και το επόμενο πρωί, απλά τραβήξτε το καζανάκι.

Το «θαυματουργό» ξύδι ξαναχτυπά… αυτή τη φορά για να καθαρίσει τη λεκάνη της τουαλέτας σας από το πουρί. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ρίξετε αρκετό ξίδι στη λεκάνη και αφήστε το να δράσει μια ολόκληρη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με τη βούρτσα που έχετε για να καθαρίζετε τη λεκάνη της τουαλέτας.

Αν δεν έχετε ούτε ξύδι ούτε μαγειρική σόδα στο σπίτι σας (θα μπορούσε να συμβεί και αυτό) μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας με ένα κουτάκι αναψυκτικού τύπου cola. Ρίξτε το στη λεκάνη, κλείστε το καπάκι και αφήστε το να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί, χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι που θα έχετε για να καθαρίζετε μόνο την τουαλέτα, βουρτσίστε το σημείο που υπήρχε πουρί. Θα το δείτε αμέσως να εξαφανίζεται και την τουαλέτα σας να λάμπει.

Πηγή: ifarsala.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα