Κουζίνα: Τι να κάνετε αν καεί πλαστικό σκεύος στο κεραμικό μάτι

Κουζίνα: Τι να κάνετε αν καεί πλαστικό σκεύος στο κεραμικό μάτι

Το κάψιμο ενός πλαστικού σκεύους πάνω σε ένα κεραμικό μάτι κουζίνας είναι ένα συχνό ατύχημα στην κουζίνα, που αφήνει πίσω του ζημιές και πολύ άσχημη μυρωδιά. Το πλαστικό ως υλικό μπορεί να κολλήσει και να λιώσει στην επιφάνεια του κεραμικού ματιού, δημιουργώντας έναν πάρα πολύ δύσκολο λεκέ. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το καθαρίσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα:

1. Αποσυνδέστε την κουζίνα και αφήστε την να κρυώσει

Το πρώτο βήμα είναι να αποσυνδέσετε την κουζίνα ή να την κλείσετε εντελώς και να περιμένετε μέχρι να κρυώσει τελείως το κεραμικό μάτι. Προσοχή! Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε το πλαστικό ενώ η επιφάνεια είναι ακόμα ζεστή, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή να επιδεινώσει την κατάσταση.

2. Αφαιρέστε τα μεγάλα κομμάτια πλαστικού

Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μεγάλα κομμάτια πλαστικού. Αποφύγετε τη χρήση μεταλλικών εργαλείων, καθώς μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια του κεραμικού ματιού.

3. Χρησιμοποιήστε πάγο για να σκληρύνετε το πλαστικό

Τοποθετήστε μερικά παγάκια πάνω στο καμένο πλαστικό και αφήστε τα να κάτσουν για λίγα λεπτά. Ο πάγος θα βοηθήσει να σκληρύνει το πλαστικό, κάνοντας το πιο εύκολο να αφαιρεθεί. Χρησιμοποιήστε ξανά την ξύλινη σπάτουλα για να αφαιρέσετε το πλαστικό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα