Πώς να καθαρίσετε τις κιτρινίλες από τους λευκούς διακόπτες των φώτων

Πώς να καθαρίσετε τις κιτρινίλες από τους λευκούς διακόπτες των φώτων

Οι πλαστικοί λευκοί διακόπτες φωτισμού όσο περνάει ο καιρός έχουν την τάση να κιτρινίζουν τόσο από τον χρόνο όσο και από τη συχνή χρήση. Πολλοί λοιπόν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να τους επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση, αφού έχετε ήδη προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα να τους καθαρίσετε. 

Δυστυχώς, το πλαστικό, από το οποίο κατασκευάζονται είναι ένα υλικό που αλλοιώνεται με τον καιρό, επομένως όσο κι αν προσπαθείτε να τους χαρίσετε την αρχική τους λάμψη δεν θα τα καταφέρετε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι φταίτε ούτε ότι δεν υπάρχει λύση.  Και όχι δεν πρόκειται για τη χρήση λευκαντικών απορρυπαντικών γιατί το μόνο που θα καταφέρετε με αυτά είναι να κάνετε το πρόβλημα χειρότερο.

Αν δεν σκοπεύετε να τα αντικαταστήσετε, μπορείτε πολύ εύκολα να τους αλλάξετε την όψη επεμβαίνοντας διακοσμητικά.

Εμείς ετοιμάσαμε και σας προτείνουμε, για την ώρα, δύο + κάτι από τις οικονομικότερες και ευκολότερες επιλογές που υπάρχουν. Μία από τις πιο οικονομικές επιλογές που έχετε είναι να βάψετε τους διακόπτες με σπρέι χρώματος για πλαστικά (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία). Πρώτα απ’ όλα, έχοντας κατεβάσει τον γενικό του ρεύματος, θα αφαιρέσετε με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι το διακόπτη (ή τους διακόπτες αν πρόκειται για διπλό) και στη συνέχεια θα ξεβιδώσετε το πλαίσιο του από τον τοίχο.

Τοποθετήστε κάθε μέλος του διακόπτη πάνω σε ένα παλιό ύφασμα ή ένα φύλλο εφημερίδας (σε εξωτερικό χώρο έτσι ώστε να μην λερώσετε άλλα σημεία του σπιτιού) και ψεκάστε  με το σπρέι χρώματος και υφής της επιλογής σας. Για καλύτερη εφαρμογή του χρώματος περάστε τους διακόπτες με ένα μαλακό γυαλόχαρτο σφουγγάρι πριν ξεκινήσετε να τους βάφετε.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα