Πώς να καθαρίσετε τις βρόμικες σίτες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες

Πώς να καθαρίσετε τις βρόμικες σίτες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες

Αν έχετε σίτες στα παράθυρα του σπιτιού αλλά και στις μπαλκονόπορτες, γνωρίζετε ότι χρειάζονται τακτικό καθάρισμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Ιδανικά οι σίτες πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά το τετράμηνο. Έτσι, οι σίτες θα παραμένουν καθαρές κι επιπλέον δεν θα αφιερώνετε πολύ χρόνο για να απομακρύνετε τη σκόνη και τις βρομιές που θα έχουν συγκεντρωθεί στην επιφάνεια.

Στεγνό πανί και ταινία διπλής όψεως
Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό κομμάτι υφάσματος για να απομακρύνετε τη σκόνη σκουπίζοντας απαλά την κουνουπιέρα των παραθύρων. Ορισμένα είναι δύσκολο να καθαριστούν, επομένως χρησιμοποιήστε ταινία διπλής όψης ή ταινία κάλυψης για να αφαιρέσετε τη βρομιά. Μπορείτε επίσης να περάσατε πρώτα τη σίτα με ένα βρεγμένο σφουγγάρι που έχετε στύψει καλά και στη συνέχεια, σκουπίστε με πανί μικροϊνών.

Ηλεκτρική σκούπα
Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τη σίτα καθαρή, είναι τη σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα με τη μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε ιστούς αράχνης, σκόνη και τυχόν μυγάκια που έχουν κολλήσει στη σίτα. Χρειάζεται προσοχή να μην ασκήσετε πίεση με τη σκούπα και χαλάσετε τη σίτα.

Αμμωνία
Μερικές φορές οι κουνουπιέρες μπορεί να έχουν λιπαρούς λεκέδες και υγρή σκόνη. Σε αυτή την περίπτωση, ανακατέψτε ένα μέρος αμμωνίας με τρία μέρη νερού και δημιουργήστε ένα υγρό καθαρισμού. Ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τις σίτες με μπόλικη ποσότητα. Στη συνέχεια σκουπίστε με μαλακό πανί.

Χρήσιμο tip

Αποφύγετε τη χρήση συρμάτινων βουρτσών και λειαντικών καθαριστικών καθώς μπορεί να καταστρέψουν τις σίτες. Εάν οι είναι αποσπώμενες, τότε μπορείτε να τις μουλιάσετε στη μπανιέρα ή να τις πλύνετε με το λάστιχο στη βεράντα ή την αυλή.

πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα