Κάντε το μπάνιο σας να μυρίζει σαν spa

Κάντε το μπάνιο σας να μυρίζει σαν spa

Ένα καθαρό μπάνιο δεν σημαίνει ότι μυρίζει και όμορφα. Ειδικά αν είναι έντονη η οσμή από το σιφόνι, το πλυντήριο, ακόμα και από τις υγρές πετσέτες.

Για να μοσχομυρίζει λοιπόν το μπάνιο σας σαν spa, μπορείτε να εφαρμόσετε μία από τις ακόλουθες συμβουλές αφού προηγουμένως το έχετε καθαρίσει καλά.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό, ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε μια μικρή ποσότητα μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και τοποθετήστε το μακριά από την μπανιέρα ή την ντουζιέρα. Η μαγειρική σόδα απορροφά τι δυσάρεστες οσμές ενώ το αιθέριο έλαιο απελευθερώνει στον χώρο τη διακριτική μυρωδιά του. Μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε το μείγμα μία φορά κάθε μήνα.

Φέτες λεμονιού
Τα εσπεριδοειδή είναι μια δημοφιλής επιλογή για την αντιμετώπιση της έντονης μυρωδιάς. Κόψτε λοιπόν φέτες λεμονιού , βάλτε τις σε βάζο και τοποθετήστε κοντά στις πετσέτες ή στο ράφι δίπλα στο ντους. Τα φρεσκοκομμένα λεμόνια θα διατηρήσουν το άρωμά τους για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Έλαιο ευκαλύπτου
Αν έχετε το κλασικό καζανάκι που ανοίγει από πάνω, ρίξτε μερικές σταγόνες από έλαιο ευκαλύπτου. Κάθε φορά που θα πατάτε το καζανάκι, θα μυρίζει ο χώρος ευκάλυπτο. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικά γκάμα αιθέριων ελαίων όχι μόνο στο καζανάκι αλλά και σε μπάλες από βαμβάκι που θα βάλετε σε ένα βαζάκι κοντά στον νιπτήρα.

Έλαιο στο χαρτί τουαλέτας
Μια ακόμα έξυπνη λύση για να μη μυρίζει άσχημα το μπάνιο σας είναι να ψεκάσετε με το αγαπημένο σας έλαιο στο κυλινδρικό χαρτόνι. Με αυτό τον τρόπο κάθε φορά που θα ξετυλίγετε το χαρτί θα μυρίζει το αιθέριο έλαιο.

πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα