Τα 5 συχνά διακοσμητικά λάθη που κάνεις στο σπίτι σου

Τα 5 συχνά διακοσμητικά λάθη που κάνεις στο σπίτι σου

Σύμφωνα με τους διακοσμητές αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε αλλά μπορούμε να τα διορθώσουμε.

Η διακόσμηση ενός χώρου δεν αφορά μόνο την αισθητική αλλά και την ισορροπία. Η επιλογή των χρωμάτων, των επίπλων και των διακοσμητικών αντικειμένων πρέπει να γίνεται με στόχο την αρμονία και την λειτουργικότητα. Πολλές φορές όμως μπορεί να νιώθεις πως κάτι δεν είναι σωστό στον χώρο σου και μπορεί να θέλεις να το αφαιρέσεις ή να το μετακινήσεις.

Έχοντας τη σωστή ισορροπία στο σπίτι σου θα έχεις μια αίσθηση τάξης και ηρεμίας. Κάποιες φορές όμως δεν είναι εύκολο να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες κι εδώ είναι που αναλαμβάνουν οι διακοσμητές. Έμπειροι του χώρου αναφέρουν ποια είναι τα συχνά διακοσμητικά λάθη που κάνουμε στο σπίτι μας και πώς μπορούμε τροποποίησουμε τα έπιπλα και τη διακόσμηση για να κάνουμε το κάθε δωμάτιο να μοιάζει ισορροπημένο και καλοφτιαγμένο.

1. Λάθος μέγεθος στα έργα τέχνης

Ο Stager Jason Saft του Staged to Sell εξηγεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπει είναι ότι η τέχνη τείνει να έχει λάθος μέγεθος και κλίμακα. «Η τοποθέτηση τέχνης πάνω από έναν καναπέ φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης», λέει στο Real Simple, «Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να αναζητάτε τέχνη που καταλαμβάνει το 60-75% του πλάτους του καναπέ σας».

2. Σωστή χρήση της κονσόλας εισόδου

Μια όμορφη κονσόλα  είναι το τέλειο μέρος για να αποθηκεύουν κλειδιά, πορτοφόλια, φορτιστές τηλεφώνου και άλλα. «Συνιστώ να κρατάτε όλα αυτά τα αντικείμενα στην είσοδο ή σε έναν δίσκο για να διευκολύνετε τα πράγματα καθώς πηγαινοέρχεστε. Θέλετε το κομμάτι να είναι όμορφο και χρήσιμο».

3. Ο φωτισμός είναι πολύ χαμηλός ή πολύ έντονος

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Meridith Baer λέει ότι οι άνθρωποι δεν δίνουν αρκετή προσοχή στο φωτισμό. «Πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεστε ροοστάτες. Δεύτερον, χρειάζεστε ποικιλία. Είναι σημαντικό να υπάρχουν διάφορες πηγές φωτός απλωμένες σε όλο το δωμάτιο για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε με νεκρά σημεία μέσα στο δωμάτιο», λέει. «Ενσωματώστε φωτιστικά οροφής, φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζια φωτιστικά και λαμπτήρες εργασίας, εάν υπάρχουν».

4. Τα έπιπλα σου είναι βαλμένα περιμετρικά

Μπορεί να σου κάνει λογικό να θέλεις να τοποθετήσεις τα έπιπλα σου στην περίμετρο του δωματίου αλλά δε σημαίνει πως πρέπει να το κάνεις. Αντί να το κάνεις να δείχνει μεγαλύτερο το δωμάτιο, το κάνεις εντελώς απρόσωπο. «Τα δωμάτια πρέπει να διαθέτουν οικεία σημεία για να κάθεστε» λέει η Baer, «Αν για παράδειγμα έχετε μεγάλο σαλόνι, δημιουργήστε πολλαπλά σημεία για να κάθεστε».

5. Τα χαλιά στον χώρο σου είναι πολύ μικρά

Η Anna Neal, Co-Founder of Olive & Opal Interiors, αναφέρει πως τα σωστά μεγέθη σε χαλιά θα δείξουν το δωμάτιο μεγαλύτερο. «Ένα χαλί με σωστό μέγεθος μπορεί να αναδείξει τα έπιπλα σε έναν χώρο, προσδιορίζοντας περιοχές και δημιουργώντας συνεκτική οπτική έλξη», λέει η Neal. «Ένα χαλί που είναι πολύ μικρό μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να μοιάζει ασυνάρτητο ή εκτός ισορροπίας».

Πηγή: kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα