Πόνοι περιόδου: 6 τροφές για φυσική αντιμετώπιση

Πόνοι περιόδου: 6 τροφές για φυσική αντιμετώπιση

Ενώ η επιθυμία για διατροφικές ατασθαλίες κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι μεγάλη, μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει θαύματα για τους πόνους περιόδου.

 Οι πόνοι περιόδου και οι κράμπες που συχνά τους συνοδεύουν, σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά έντονοι και δυσκολεύουν την καθημερινότητα πολλών γυναικών. Μικρές αλλαγές στη διατροφή σου, όμως, μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά παυσίπονα. Οι παρακάτω τροφές μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί σου στην αντιμετώπισή τους.

 Σολομός
Ο σολομός και άλλα ψάρια, όπως ο τόνος και οι σαρδέλες, είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα γνωστά ως ωμέγα 3.

Τα ωμέγα 3 συμβάλλουν στη μείωση φλεγμονών, γεγονός που τα καθιστά καλά για τη γενική ανακούφιση από τον πόνο – συμπεριλαμβανομένων και αυτών της περιόδου. Εκτός από μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ο σολομός είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών D και B6.

Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση ασβεστίου, ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που μπορεί να κάνει τους πόνους περιόδου πιο διαχειρίσιμους. Και η βιταμίνη Β6 μπορεί να βοηθήσει με την ευαισθησία στο στήθος, που μπορεί να αντιμετωπίζεις μαζί με τις κράμπες. ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα