Μάθετε γιατί πρέπει να ανάψετε ένα φύλλο δάφνης στο σπίτι σας - Οι απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες

Μάθετε γιατί πρέπει να ανάψετε ένα φύλλο δάφνης στο σπίτι σας - Οι απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες

Το φύλλο δάφνης, το οποίο μας είναι γνωστό κυρίως ως αρωματικό μπαχαρικό στην κουζίνα μας, έχει πολλά κρυμμένα ταλέντα. Εκτός του ότι μπορεί να προσδώσει μια μοναδική γεύση στις σάλτσες μας ή στο τουρσί μας, προσφέρει επίσης μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Η δάφνη στην κουζίνα
Το φύλλο δάφνης κατέχει αναντικατάστατη θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου. Ως μπαχαρικό, προσθέτει μια χαρακτηριστική γεύση και άρωμα στα πιάτα που μπορεί να συμπληρώσει τέλεια μια ποικιλία πιάτων, από παραδοσιακές σάλτσες μέχρι εξωτικές σπεσιαλιτέ. Σε ορισμένους πολιτισμούς, τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται επίσης σε διάφορες τελετουργίες και τελετές. Στην αρχαία Ελλάδα, για παράδειγμα, το φύλλο δάφνης θεωρούνταν σύμβολο της νίκης και της επιτυχίας. Πίστευαν ότι είχε μαγικές δυνάμεις και μπορούσε να φέρει προστασία από κακές δυνάμεις.

Αρωματοθεραπεία στο σπίτι με φύλλα δάφνης
Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα υποθέταμε ότι τα φύλλα δάφνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αρωματοθεραπεία. Η καύση ξηρών φύλλων δάφνης δημιουργεί έναν ευχάριστο και φαρμακευτικό καπνό. Αυτός ο καπνός έχει ευεργετική επίδραση στον ψυχισμό μας – ανακουφίζει από το στρες, προάγει τη χαλάρωση και μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το άγχος.

Πίσω από αυτές τις αξιοσημείωτες επιδράσεις βρίσκεται η λιναλοόλη, μια ένωση που βρίσκεται και σε άλλα ηρεμιστικά βότανα, όπως η μέντα και η λεβάντα. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο, να έχετε πάντα κατά νου την ασφάλεια – τα φύλλα καίγονται γρήγορα και είναι σημαντικό να τα παρακολουθείτε συνεχώς.

Φαρμακευτικά αφέψημα και κατάπλασμα
Εξίσου αποτελεσματική είναι η χρήση των φύλλων δάφνης με τη μορφή αφέψημα ή κατάπλασμα. Η μέθοδος αυτή είναι τόσο παλιά όσο και ο χρόνος και χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων, λοιμώξεων, αρθρίτιδας ή πονοκεφάλων. Ένα αφέψημα από φύλλα δάφνης δεν είναι μόνο φαρμακευτικό, αλλά μπορεί επίσης να ενισχύσει τη μνήμη μας και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Ωστόσο, αν είστε ευαίσθητοι στο έντονο άρωμα, να είστε προετοιμασμένοι για την έντονη γεύση και οσμή του.

Μια σημείωση προσοχής εν κατακλείδι
Αν και η δάφνη είναι ένας σπουδαίος οικιακός βοηθός, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν τη χρησιμοποιούμε, ειδικά αν πάσχετε από άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Ο καπνός από την καύση του φύλλου μπορεί να ερεθίσει τους αεραγωγούς και να προκαλέσει δυσάρεστες επιπλοκές.

πηγή: lafresko.nl

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα