Πέντε πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με μια πατάτα

Πέντε πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με μια πατάτα

Παραδόξως, υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πατάτα πέραν της μαγειρικής.

Είτε πρόκειται για ολόκληρη την πατάτα, είτε για τη φλούδα ή το νερό μέσα στο οποίο έβρασε - όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν για να καθαρίσετε τα μαχαιροπίρουνα, να αφαιρέσετε ίχνη σκουριάς ή να κάνετε τα ποτήρια σας να λάμπουν.

Ειδικότερα:

Αφαιρέστε τη σκουριά

Οι πατάτες περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της σκουριάς. Πάρτε λοιπόν μια πατάτα, κόψτε την στη μέση και βυθίστε την σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια τρίψτε τη σκουριά μέχρι να αφαιρεθεί. Στη συνέχεια ξεπλύντε καλά με ζεστό νερό και σκουπίστε με καθαρό πανί.

Γυαλίστε τα ασημικά

Συχνά, με την πάροδο του χρόνου, τα ασημικά χάνουν τη λάμψη τους. Αντί λοιπόν να τα ξοδεύετε χρόνο για να τα γυαλίσετε, δεν έχετε πατά να αξιοποιήσετε το νερό που βράσατε τις πατάτες. Μουλιάστε τα μαχαιροπίρουνα ή τα ασημένια σκεύη στο συγκεκριμένο νερό για τουλάχιστον μία ώρα ή όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, ξεπλύντε τα με άφθονο νερό και σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα. Απλώς θυμηθείτε να μην προσθέσετε αλάτι στο νερό καθώς μπορεί να καταστρέψει το ασήμι.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα