Ένα εξαιρετικό σπιτικό κόλπο για να αφαιρέσετε κίτρινους λεκέδες και άλατα στην τουαλέτα χωρίς χημικά

Ένα εξαιρετικό σπιτικό κόλπο για να αφαιρέσετε κίτρινους λεκέδες και άλατα στην τουαλέτα χωρίς χημικά

Η καταπολέμηση των αλάτων και των κίτρινων λεκέδων στην τουαλέτα είναι μια από τις λιγότερο δημοφιλείς δραστηριότητες καθαρισμού. Συχνά, φαίνεται ότι χωρίς τη χρήση ισχυρών χημικών καθαριστικών, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά τα προβλήματα.

Ωστόσο, υπάρχει μια αποτελεσματική και ταυτόχρονα ήπια μέθοδος για να πετύχετε μια αστραφτερή και καθαρή τουαλέτα χρησιμοποιώντας κοινά διαθέσιμα συστατικά από την κουζίνα σας.

Μαγειρική σόδα και κιτρικό οξύ: Μαχητές των αλάτων

Είναι ευρέως γνωστή για την ικανότητά της να καθαρίζει και να απολιπαίνει. Σε συνδυασμό με το κιτρικό οξύ, το οποίο είναι αντιβακτηριδιακό, το ζεύγος αυτό αποτελεί ένα ισχυρό καθαριστικό. Αναμείξτε 1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1/4 φλιτζανιού κιτρικό οξύ και πασπαλίστε με αυτό το μείγμα τη λεκάνη της τουαλέτας. Αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό.

Ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού είναι εξαιρετικό για την απομάκρυνση πιο επίμονων ρύπων και εναποθέσεων αλάτων. Αυτός ο συνδυασμός όχι μόνο καθαρίζει αποτελεσματικά, αλλά εξαλείφει και τις δυσάρεστες οσμές. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και δύο κουταλιές της σούπας ξύδι, εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει στις πληγείσες περιοχές και αφήστε το για 15 λεπτά. Αφού ξεπλύνετε με νερό, η τουαλέτα σας θα είναι και πάλι καθαρή.

Μηλόξυδο: Απολυμαντικό καθαριστικό

Το μηλόξυδο , γνωστό για τις ισχυρές απολυμαντικές του ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την καταπολέμηση των αλάτων, αλλά και για να διατηρήσετε την τουαλέτα σας καθαρή. Συνδυάζοντας μισό φλιτζάνι μηλόξυδο με το χυμό ενός λεμονιού θα δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό καθαριστικό διάλυμα. Εφαρμόστε το στην τουαλέτα, αφήστε το για 12 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Coca Cola: Η απροσδόκητη βοηθός καθαρισμού

Ναι, καλά διαβάσατε. Η Coca Cola μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικό καθαριστικό μέσο λόγω της περιεκτικότητάς της σε φωσφορικό οξύ. Ρίξτε το ποτό στην τουαλέτα, αφήστε το για μια ώρα, στη συνέχεια καθαρίστε καλά την τουαλέτα με μια βούρτσα και ξεπλύνετε με νερό. Η κόλα μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και άλλους τύπους βρωμιάς και καταλοίπων.

Οφέλη από τα σπιτικά καθαριστικά:

  • Φιλικά προς το περιβάλλον: Χρησιμοποιώντας οικιακά καθαριστικά σώζετε το περιβάλλον.
  • Ασφαλής: Μειώστε τον κίνδυνο έκθεσής σας σε επιβλαβείς χημικές ουσίες.
  • Αποτελεσματικό: Αυτές οι μέθοδοι είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικές κατά των κοινών προβλημάτων καθαριότητας της τουαλέτας.
  • Οικονομικές: Εξοικονομήστε χρήματα σε σύγκριση με την αγορά εξειδικευμένων προϊόντων καθαρισμού.

Πηγή: lafresko.nl

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα